«Μάχη» κατά της υπογεννητικότητας δίνει η Κρήτη: Στην κορυφή με τις περισσότερες γεννήσεις

μάχη-κατά-της-υπογεννητικότητας-δί-950862

Μια από τις δύο περιφέρειες της χώρας όπου οι γεννήσεις ξεπερνούν τους θανάτους είναι η Κρήτη, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Παρότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί και καθιστούν το δημογραφικό ένα μείζον θέμα, η εικόνα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι καλύτερη καθώς είναι οι μόνες περιοχές της χώρας όπου οι γεννήσεις υπερτερούν σε αριθμό των θανάτων.

Δεύτερη στη θετική λίστα του ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων είναι η Κρήτη, όπου πέρυσι ο πληθυσμός αυξήθηκε οριακά κατά 258 άτομα, με 6.241 γεννήσεις και 5.983 θανάτους, στο σύνολο των 632.674 κατοίκων.

Το Ηράκλειο είχε μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση, με 272 περισσότερες γεννήσεις από θανάτους, ενώ το Λασίθι αποτέλεσε εξαίρεση, αφού ήταν η μόνη περιοχή της Κρήτης όπου ο πληθυσμός μειώθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 33.857 άτομα και είναι η 3η χρονιά που καταγράφεται σοβαρή μείωση στους τοκετούς κάτι που δείχνει πρόκειται για μία τάση η οποία δείχνει να σταθεροποιείται, με την περυσινή χρονιά να καταγράφει τη μεγαλύτερη μείωση σε γεννήσεις από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook