«Λουκέτο» στα καταστήματα του ΟΤΕ στα Χανιά! Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι

λουκέτο-στα-καταστήματα-του-οτε-στα-975131

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΟΤΕ,  η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων οκτώ εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους εναντίον της εργοδοτικής αδιαλλαξίας και αυθαιρεσίας, την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης είτε «θάβει» τις κινητοποιήσεις είτε όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές τις «συκοφαντεί».

Σε ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι ενόψει των κινητοποιήσεων η Διοίκηση: «Εχει εξαπολύσει ενορχηστρωμένο πόλεμο. Με πληρωμένα δημοσιεύματα (πηγή ΟΤΕ), με μόνιμα παπαγαλάκια αλλά και τα γνωστά υπηρεσιακά στελέχη τους, με χυδαίες απειλές και εκφοβισμό προσπαθούν να διασπάσουν τον αγώνα μας».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, είναι πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη απεργία διαρκείας στον όμιλο του ΟΤΕ, καθώς η διοίκηση απολύει πριν την λήξη των συμβάσεων, εργαζομένους, κάνοντας χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος».

Στο πλαίσιο της απεργίας,κλειστά είναι και τα καταστήματα του ΟΤΕ στα Χανιά.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ:

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζοντας τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι μαζικά κράτησαν τη σημαία ψηλά.

Ζητήσαμε τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο και άμεση ήταν η ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου ορίζοντας την συνάντηση για την 31/12/2019 και ώρα 11:30 πμ. Η Διοίκηση για άλλη μια φορά προσχηματικά αρνήθηκε τη συνάντηση, προκειμένου να προβεί σε απολύσεις των εργαζομένων.

Παράλληλα ζητήσαμε συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου και στο αίτημα της διοίκησης της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκε άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δια της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κας Άννας Στρατινάκη.

Στη συνέχεια η διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Θέσαμε υπ’ όψιν τους την κατάσταση στον Όμιλο ΟΤΕ, παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και από την πλευρά τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Τρίτη 31/12/2019 και ώρα 10:00 στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Zarpanews.gr

One thought on “«Λουκέτο» στα καταστήματα του ΟΤΕ στα Χανιά! Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι

  1. Τα μαγαζια δεν είναι κλειστά. Και η cosmote και κ Γερμανός είναι ανοικτοτατα. Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Τζανακάκη είναι κλειστά γιατί νομίζουν ότι είμαστε ακόμα στο 1980

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook