«Λευκός καπνός» για τα 2 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν από τη ΔΕΔΙΣΑ – Τι θα γίνεται με τον ΦΠΑ

λευκός-καπνός-για-τα-2-εκατομμύρια-ευ-872782

Προς επίλυση οδηγείται το ζήτημα της ΔΕΔΙΣΑ και τα 2 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε η ΔΟΥ να καταβάλλει η επιχείρηση για την απόδοση του ΦΠΑ.

Το θέμα ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, λέγοντας πως με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, διευθετείται το ζήτημα χωρίς να επιβαρύνεται τελικά η επιχείρηση για την απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, στις υπηρεσίες της.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, «το ζήτημα έχει δύο σκέλη: το πολιτικό και το καθαρά τεχνικό. Μαζί με την πολιτική πίεση που ασκήθηκε και το τεχνικό κομμάτι που αφορά την ΑΑΔΕ, έχουμε την εγκύκλιο πλέον που προβλέπει τη νέα σχέση συνεργασίας Δήμου-ΔΕΔΙΣΑ. Η καταβολή ΦΠΑ κόπηκε σε δύο τμήματα, την αποκομιδή και την εναπόθεση των απορριμάτων και έτσι εμείς αξιώσαμε ότι πρέπει να αποφορτιστεί η εταιρία μας και από τα δύο σκέλη».

Στην εγκύκλιο μπήκε το ζήτημα μη καταβολής ΦΠΑ στις εργασίες αποκομιδής και απόθεσης των σκουπιδιών, όπου δεν παρατηρούνται συνθήκες ανταγωνισμού και στις δύο υπηρεσίες που εκτελεί η ΔΕΔΙΣΑ. Έτσι το θέμα αυτό οδεύει με μεγάλη επιτυχία στην επίλυσή του, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Η ανακοίνωση από μεριάς της δημοτικής αρχής, έχαιρε της ικανοποίησης από το σύνολο της αντιπολίτευσης, διαπιστώνοντας ωστόσο κάποια σημεία που πρέπει να είναι προσεκτικός ο Δήμος σε σχέδια και έργα στο μέλλον.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook