«Κύριε υπουργέ, αφήστε έξω το τηλέφωνό σας…»

κύριε-υπουργέ-αφήστε-έξω-το-τηλέφωνό-1489081

Ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των ομολόγων του, μετά τα δημοσιεύματα για παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Predator

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγο πριν μπει στην αίθουσα της συνεδρίασης θα μπορούσε να συμβεί κάτι(όχι και τόσο) απρόοπτο. Ένας υπάλληλος να του πει: «Κύριε υπουργέ, σας παρακαλώ να αφήσετε εδώ το τηλέφωνό σας. Καταλαβαίνετε…».

Tι θα έκανε ο Έλληνας υπουργός, αν ήξερε ότι το μέτρο αφορά μόνο εκείνον; Θα θύμωνε και θα αντιδρούσε αρνητικά; ‘Η θα χαμογελούσε συγκαταβατικά;

Σίγουρα θα καταλάβαινε. Αυτό το διαβολεμένο Predator δεν αστειεύεται. Σαρώνει τα πάντα. Ομιλίες, μηνύματα, φωτογραφίες. Και μπορεί να τα στείλει παντού.

Αφελής δεν είναι ο Δένδιας, ελπίζουμε ούτε και οι συνάδελφοί του, όπως ο Άδωνις, που λέει «άλλη δουλειά δεν είχε ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί εμένα και την Ευγενία». Ο Δένδιας ξέρει ότι η παρακολούθησή του είναι δεδομένη. Δεν το λέει πια μόνο το Documento, το επιβεβαιώνει και ΤΟ ΒΗΜΑ(ως γνωστόν, πιστό όργανο του… ΣΥΡΙΖΑ!). Γι’ αυτό είναι πολύ αστείες οι αντιδράσεις του Οικονόμου και των μιντιακών παραφυάδων του μεγάρου Μαξίμου, που σε λίγο θα μας πουν ότι το Predator το πουλούσαν στα στενά γύρω από την… Κουμουνδούρου και όχι οι φίλοι και συνεταίροι του Δημητριάδη.

Ο Δένδιας, λοιπόν, αλλά και άλλοι υπουργοί(ο Χρυσοχοίδης καλύτερα απ’ όλους…), ξέρουν ότι οι συνομιλίες και τα μηνύματά τους μπορεί να πήγαιναν και σε άλλα αυτιά και μάτια. Γι’ αυτό όσοι ξεπερνούν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο με αμήχανη σιωπή ή με μια τυπική δήλωση του τύπου «η δικαιοσύνη να ρίξει φως» κάνουν ό, τι και η στρουθοκάμηλος.

Δεν προσφέρουν καθόλου καλή υπηρεσία ούτε στην κυβέρνηση ούτε στο κόμμα τους. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και θα είναι πολλοί δύσκολο οι άνεμοι να ξανακλειστούν μέσα. Όσοι δεν γνωρίζουν το παρελθόν ή δεν έχουν καλή μνήμη, καλό είναι να ξέρουν ότι αντίστοιχα σκάνδαλα, από τη στιγμή που έσκασαν, οδήγησαν στην καταστροφή τις κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς που προσπάθησαν να τα κουκουλώσουν.

Όμως, η περίπτωση του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Και δεν αρκεί η προ ημερών αντίδρασή του με υπαινικτική δήλωση «κύκλων» του. Αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για παρακολούθηση του τηλεφώνου του επαληθευτούν, τότε θα ανακύψουν άλλα, μεγαλύτερης σημασίας, θέματα. Πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουμε αν το «προϊόν» των παρακολουθήσεων έφτασε(και) σε επικίνδυνα μάτια και αυτιά.

Ειδικά υπουργός Εξωτερικών δεν έχει δικαίωμα να σιωπά αρκούμενος σε διαβεβαιώσεις ότι όλα αυτά είναι ψέματα και προϊόντα νοσηρής φαντασίας. Διότι σε τέτοιες υποθέσεις, η φαντασία και η πραγματικότητα δεν απέχουν πολύ…

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook