«Κρεσέντο καταστολής, οι Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα»

κρεσέντο-καταστολής-οι-μητσοτάκης-1145530

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα γεγονότα στα Εξάρχεια, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον αστυνομικό «κλοιό» σε περιοχές της πρωτεύουσας λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

«Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης», συνεχίζει.

«Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό», κατά την Κουμουνδούρου.

«Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα», προστίθεται, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να ζητά, τέλος, την απελευθέρωση των προσαχθέντων: «Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε για «όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού», ενώ «αστυνομοκρατία» κατήγγειλαν και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook