«Καθαρά» από κορονοϊό τα Χανιά – Αρνητικό το τρίτο τεστ του 87χρονου

καθαρά-από-κορονοϊό-τα-χανιά-αρνητ-761041

Αρνητικό ήταν και το τρίτο τεστ για κορονοϊό που έγινε στον 87χρονο Χανιώτη σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συντονιστής για τον κορονοϊό στην Κρήτη, λοιμωξιολόγος-καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, μίλησε στο zarpanews.gr και εξήγησε πως γίνεται τη μία μέρα το ένα δείγμα από τον ασθενή να είναι θετικό και την επομένη να βγαίνει αρνητικό.

«Αυτά συμβαίνουν στην Ιατρική πάντα. Υπάρχουν μικρές πιθανότητες, αλλά συμβαίνουν.» εξήγησε ο κ. Γκίκας και ανέλυσε το τι μπορεί να συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση του ηλικιωμένου στα Χανιά:

«Αρχικά, μπορεί να αρνητικοποιήθηκε ο ιός την άλλη μέρα. Δεύτερον, μπορεί να υπήρξε ένα δείγμα ψευδώς θετικό, σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό, σχεδόν 1% των περιπτώσεων. Εξαρτάται από την πλατφόρμα, τον τύπο της εξέτασης που κάνει ο μοριακός. Το να βγήκε ψευδώς αρνητικό το δείγμα, είναι επίσης πιθανό, είναι πιο μεγάλα τα ποσοστά που σημειώνεται. Η τρίτη εκδοχή είναι να μη νοσεί καθόλου ο άνθρωπος και να είναι οριακό το αποτέλεσμα. Εκεί είναι που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας για να το κρίνει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος.

Ο 87χρονος Χανιώτης θα πάρει εξιτήριο ίσως και σήμερα από το Νοσοκομείο Χανίων.

zaranews.gr

3 thoughts on “«Καθαρά» από κορονοϊό τα Χανιά – Αρνητικό το τρίτο τεστ του 87χρονου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook