«Καταδικάζουμε το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της efood» – Στο πλευρό των διανομέων το Εργατικό Κέντρο Χανίων

καταδικάζουμε-το-εκβιαστικό-τελεσ-1284478

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το εκβιαστικό «τελεσίγραφο»  -όπως το αποκαλεί- της εταιρείας e-food προς τους διανομείς εργαζόμενους, με το οποίο κι επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τους, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

«Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση!!!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων καταδικάζει το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της εταιρείας e-food, προς τους διανομείς εργαζόμενους, με το οποίο κι επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τους, αποσκοπώντας, μέσα από τη νέα δουλεμπορική τους σχέση εργασίας, να απαλλαγεί από τα εργατικά και ασφαλιστικά τους «βαρίδια»!

Μια εταιρεία που μέσα στην κρίση της πανδημίας είχε πάνω από 120 εκατ. ευρώ κέρδη και που την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί της μετρούν ένα νεκρό κάθε μήνα, που οι εργαζόμενοί της τρία χρόνια, τώρα είναι με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις!!! Μάλιστα και στην πόλη μας την προηγούμενη Κυριακή είχαμε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου «ντιλιβερά» ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας βρίσκεται ακόμη σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο ΓΝ Χανίων.

Δυστυχώς, η πρόσφατη, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, αλλαγή του εργασιακού Νόμου από τον κ. Χατζηδάκη, και η πρόβλεψη (!) μέσω των άρθρων του, παρόμοιων «νόμιμων» εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όχι μόνον ενθαρρύνει τέτοιες απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συμπεριφορές, αλλά και καθιστά την κυβέρνηση «θεσμικό εγγυητή», για να επαναληφθούν και από άλλους αδίστακτους εργοδότες στο μέλλον.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους διανομείς και θα είναι δίπλα στον αγώνα τους με όποιο τρόπο του ζητηθεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΕΤ την Τετάρτη 12.00- 16.00 και στην μηχανοκίνητη πορεία που οργανώνει το πρωτοβάθμιο Σωματείο μας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, την ίδια ημέρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων:

· Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, με απευθείας πρόσληψη από την efood, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

· Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

· Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

· Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

· Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

· Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού.

Επίσης:

ü Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που πρόσφατα ψήφισε.

ü Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου «ντιλιβερά».

ü Ελπίζουμε και προσδοκούμε να μην συμβεί στο μέλλον κανένα ατύχημα σε εργαζόμενο.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook