«Καρφιά» Ντόρας με πολλούς αποδέκτες: Όποιος ισχυρίστηκε απομόνωση Ερντογάν το έκανε για εσωτερική κατανάλωση | Video

καρφιά-ντόρας-με-πολλούς-αποδέκτες-1066176

Δεν συμμερίζεται την άποψη πώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απομονωμένος η Ντόρα Μπακογιάννη

Αποστάσεις από την πολιτική ανάλυση που θέλει να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομονωμένο πήρε η Χανιώτισσα βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με τηλεοπτική της παρέμβαση στο Mega.

Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η ίδια δεν είπε ποτέ ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι απομονωμένος.

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Θεωρώ ότι άνθρωποι που το ισχυριστήκανε το έκαναν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».

Ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στον κ.Ερντογάν. Σχετικά με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει μια συσπείρωση που δεν φαίνεται να δίνει καρπούς.

«Έχει χάσει κάθε είδους ισορροπία και οι διεθνείς αντιδράσεις είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ». Σημείωσε δε ότι από πλευράς Ευρωπαίων ετέρων, «αρχίζει να υπάρχει μια ωρίμανση της αντίληψης ότι κάπως πρέπει να αντιδράσουμε στην Τουρκία».

Για την προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου και τα σχέδιά του: «Είναι βέβαιο ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Ερντογάν έχει δομικά αλλάξει. Το απέδωσε στους Αμερικάνους και η όλη του η προσέγγιση άλλαξε, υπάρχει σαφέστατη υποχώρηση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Έχει αποδυναμώσει την αεροπορία του. Οι δικοί μας, έχουν υπεροπλία από εμπειρία και γνώσεις. Πάμε πολύ καλά στον άερα. Ο Ερντογάν έχει ανοίξει τις εμπόλεμες ζώνες του. Στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη. Ακολουθεί, σαφέστατη επιθετική πολιτική για να εδραιώσει τη θέση του. Αυτό έχει κόστος οικονομικό και σε ζωές. Υπάρχεια τελεία αλλαγή πλεύσης με τον Ερντογάν το 2004 που εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να γίνει τζαμί την Αγία Σοφία».

«Ξέρει ότι αυτό που έκανε έχει κόστος. Σε όλο τον κόσμο δημιούργησε έντονες αντιδράσεις. Έχει απόλυτη ανάγκη, κι απευθύνεται στο εθνικιστικό του ακροατήριο. Πίστευε ότι θα συσπειρώσει τον κόσμο. Ξεκίνησε με το 92% των Τούρκων να θέλουν να γίνει τζαμί. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση το ποσοστό έπεσε στο 43%.» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook