«Κανένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή» – Σύλλογοι γονέων καλούν σε κινητοποίηση στα Χανιά

κανένας-μαθητής-χωρίς-παράλληλη-στή-1274379

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία όλων των γονιών για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, η στάση της κυβέρνησης με την ανοχή πολλών Δημοτικών Αρχών στο κρίσιμο θέμα της καθαριότητας προκλητικά θεσμοθετεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει σχολεία ακάλυπτα από καθαριότητα για κάποιες ώρες και πρωτόκολλα καθαριότητας μόνο στα χαρτιά, αφού δεν μπορούν να τηρηθούν.

Με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών καλούνται οι Δήμοι, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Χανίων, που ενώ πέρυσι είχε 126 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 39 μερικής, φέτος ξεκινάει η χρονιά με 83 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 55 μερικής. Αν πέρυσι αντιμετωπίζαμε προβλήματα σε σχέση με τη σχολική καθαριότητα, εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή χρονιά τόσο για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους/τις εργαζόμενους/ες της σχολικής καθαριότητας, που θα γίνονται λάστιχο από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη.

Ταυτόχρονα λες και δεν μας φτάνουν τα 4 νομοσχέδια που έφερε το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται τώρα με προφορική οδηγία (!!) προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα! Πρόκειται για εξέλιξη που θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!

Οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης. Λύση βολική και για τη κυβέρνηση, μιας και την απαλλάσσει από τη δική της κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Από τα κενά που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή αλλά και από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκύπτουν τα εξής:

Ενώ υπάρχουν 204 εγκρίσεις από το ΚΕΣΥ για δασκάλους παράλληλης στήριξης, με βάση την απαράδεκτη οδηγία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε μόλις τα 110. Τελικά τοποθετήθηκαν μόλις 65 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους οι 32 θα μοιράζονται σε 2 παιδιά για 12 ώρες. Δηλαδή 65 εκπαιδευτικοί για 97 παιδιά! Αντίστοιχα για τους νηπιαγωγούς παράλληλης στήριξης, από τα 54 πραγματικά κενά η Διεύθυνση δήλωσε τα 48. Τελικά τοποθετήθηκαν 31 νηπιαγωγοί (οι 17 θα μοιράζονται σε 2 παιδιά). Δηλαδή 31 εκπαιδευτικοί για 48 παιδιά!

Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών μας!

Να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη προφορική εντολή!

Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και το απαραίτητο αντίστοιχος προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

Απαιτούμε εδώ και τώρα το προσωπικό που έχει ανάγκη η κάθε σχολική μονάδα. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας. Προχωράμε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 9π.μ., σε κινητοποίηση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Ι. Γκερόλα 48Β) με αίτημα να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε ΟΛΑ τα σχολεία! Κανένα παιδί χωρίς την αναγκαία υποστήριξη!

Επειδή η κατάσταση στα σχολεία κάθε χρόνο χειροτερεύει, με κύρια θύματα τα παιδιά μας,

υπάρχει ανάγκη να δυναμώσει η δική μας επικοινωνία και οργάνωση της δράσης μας!

Για το λόγο αυτό καλούμε κάθε σύλλογο γονέων και κάθε γονιό που το παιδί του θα βρεθεί χωρίς την αναγκαία υποστήριξη, που θα έρθει αντιμέτωπος με συγχώνευση τμημάτων και θα δει το παιδί του στοιβαγμένο σε 25άρι τμήμα, που δεν θα έχει την αναγκαία σχολική καθαριότητα, που θα λείπουν εκπαιδευτικοί από το σχολείο του ή εντοπίζει οποιαδήποτε άλλη ανάγκη που δεν καλύπτεται να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 6972846575, 6973742177, και στο email: [email protected] .

Οι Σύλλογοι Γονέων

1) 15 ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

2) 19 ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

3) 9 ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

4) 11 ου Δημοτικού Σχολείου, 11 ου Νηπ/γείου και 27 ου Νηπ/γείου Χανίων

5) 2 ου ΓΕΛ Χανίων

6) 5 ου Γυμνασίου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook