«Καμπανάκι» για το Φαράγγι της Σαμαριάς: «Το ανοίγουν Μάιο και μέχρι τον Ιούλη μένει αφύλακτο»

καμπανάκι-για-το-φαράγγι-της-σαμαρι-724714

Δραματική έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, κάνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ρουμέλης, ο οποίος τονίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Φαράγγι σε κάθε άνοιγμα της καινούργιας σεζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Τζατζιμάκη, κάθε Μάη με το άνοιγμα της διαδρομής, το Φαράγγι παραμένει αφύλακτο μπροστά στους κινδύνους, καθώς το προσωπικό που δραστηριοποιείται στη φύλαξη και προστασία του εθνικού δρυμού, προσλαμβάνεται στα μέσα Ιούλη με αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, προς τη Διεύθυνση Δασών Νομού Χανίων και τον Δήμο Σφακίων, ενώ την κοινοποιεί και στην Περιφέρεια Κρήτης και τους βουλευτές του Νομού:

«Σαν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Ρουμέλης, θέλω να σας ενημερώσω ότι παρά τις ενοχλήσεις μου κάθε χρόνο, το Φαράγγι ανοίγει επίσημα την 1η Μαΐου, ενώ οι προσλήψεις του προσωπικού γίνονται στα μέσα Ιουλίου μέχρι αρχές Αυγούστου, με αποτέλεσμα το φαράγγι να μένει αφύλακτο όλο αυτό το διάστημα με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί (πυρκαγιές, τραυματισμούς επισκεπτών κλπ).

Όλα αυτά τα χρόνια η διάνοιξη του Δρυμού γίνεται και με την συμβολή των κατοίκων της περιοχής, με δική τους προσωπική – εθελοντική εργασία.

Όλα αυτά τα χρόνια από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Επανειλημμένως έχω ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς χωρίς καμία ανταπόκριση, περιμένοντας να γίνει το κακό και μετά να ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη.

Όλο το καλοκαίρι διασχίζουν χιλιάδες επισκέπτες τον Δρυμό και είναι απαράδεκτο με τόσα χρήματα που εισπράττονται να μην μπορεί να γίνει το αυτονόητο.

Εγώ σαν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας θα συνεχίσω να ενημερώνω και να αναδεικνύω τα προβλήματα της περιοχής μου μέχρι να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι πρέπει επιτέλους αυτά να λυθούν.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook