“Καλάθια” που βοηθούν έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη: Ξεκίνησε το 8ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης στα Χανιά

Ξεκίνησε και φέτος η διοργάνωση που μέσω του αθλητισμού, προάγει την αλληλεγγύη και στηρίζει με πράξεις όσους έχουν ανάγκη. Το 8ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης είναι και φέτος γεγονός και παράλληλα με τους αγώνες που προσφέρουν θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, δίνουν ένα χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση κοινωνικά.

To Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης (TMA) ξεκίνησε την άνοιξη του 2012 από την δίψα μερικών ερασιτεχνών αθλητών του εργασιακού πρωταθλήματος Χανίων με σκοπό να παίξουν περισσότερους αγώνες μπάσκετ, αλλά παράλληλα να βοηθήσουν και συνανθρώπους τους που πραγματικά το είχαν ανάγκη, λόγω δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Έτσι με την βοήθεια του Δήμου Πλατανιά αρχικά, και μαζί πλέον και με τον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί εξαιρετικές διοργανώσεις, ενώ συνδιοργανωτής είναι και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων- Περιφέρεια Κρήτης.

Ιδιαίτερα αυτήν την Κυριακή 21/4/2019 στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού και ώρα 19.30 θα γίνει συγκέντρωση κρεάτων, τα οποία θα τα παραλάβει η οργάνωση ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, τα οποία και θα τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες για τις ημέρες του Πάσχα.

Όσες ομάδες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ κρέας, αντί για τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα έφερναν την ημέρα του αγώνα τους.

Τα Χανιά έχουν επισκεφτεί ως επίσημοι προσκεκλημένοι του ΤΜΑ «ιερά τέρατα» του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά επίσης και ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1996 Τζανής Σταυρακόπουλος, αγωνιζόμενος μάλιστα ως αθλητής της Μεικτής Ομάδας ΕΚΑ Αθηνών εναντίων της Μεικτής Ομάδας αθλητών του ΤΜΑ Χανίων.

ΚΛΙΚ εδώ για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα των αγώνων

Είναι η 8η χρονιά που το Τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα διεξάγεται στην πόλη και όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαν συγκεντρωθεί χρήματα, τρόφιμα, ρουχισμός και φάρμακα που δόθηκαν σε ιδρύματα όπως:

– το Χαμόγελο του Παιδιού
– Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου & Σελίνου,
– το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία/ΚΗΦΑΑΜΕΑ
– το 2ο Ειδικό Σχολείο παράρτημα ΕΛΕΠΑΑΠ / Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών
– το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων για αυτιστικά παιδιά
– στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Πλατανιά και Χανίων
– σε άπορες οικογένειες
και σε οργανώσεις όπως οι “Γιατροί του Κόσμου” και οι “Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων”

Για αυτόν το λόγο σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στους αγώνες και στους τελικούς του ΤΜΑ συνεισφέροντας με τον δικό σας τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ