«Ιστορική συλλογικότητα» η Rosa Nera για τον Κυριάκο Μητσοτάκη | Video

ιστορική-συλλογικότητα-η-rosa-nera-για-τον-1128717

Άρωμα Χανίων είχε η δευτερολογία του αρχηγού της ΝΔ σήμερα στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μνημονεύει τα κτήρια στον Λόφο Καστέλι ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην Rosa Nera ως «ιστορική συλλογικότητα»!

Η τοποθέτηση 

«Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως, κύριε Τσίπρα. Ανέχεστε τις καταλήψεις δημόσιων χώρων; Nαι ή όχι; Θα ήθελα να έχω μια απάντηση.

Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Πανεπιστημίου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, απειλεί και τραμπουκίζει φοιτητές και καθηγητές και εσείς σφυρίζετε ως σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ποια είναι η απάντησή σας κύριε Τσίπρα, σε αυτό; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Πρέπει ή δεν πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις όπου δημόσιοι χώροι τελούν υπό κατάληψη;

Αντίστοιχο περιστατικό ξέρετε, έχουμε και στα Χανιά. Όπου μια ιστορική συλλογικότητα των Χανίων έχει καταλάβει εδώ και κάποιες δεκαετίες έναν χώρο, ο οποίος ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και τον οποίο μάλιστα το Πολυτεχνείο θέλει να τον αξιοποιήσει και σκοντάφτει πάνω στην αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να απομακρύνει αυτή τη συλλογικότητα.

Αυτό είναι εναρμονισμένο με τη δική σας λογική για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου;»

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Ιστορική συλλογικότητα» η Rosa Nera για τον Κυριάκο Μητσοτάκη | Video

  1. Σκονταφτει στο να γινει το κτίριο ξενοδοχείο?Ο λοφος Καστελιου έχει μεγαλο ενδιαφέρον αρχαιολογικο….το να αξιοποιηθει ο χωρος του κτιριου δεν είναι κακο….άλλα όχι ως αλλο ένα ξενοδοχείο!!!!!!!!Η πολη έχει και ξενοδοχεία κ airbnb κατοικίες!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook