«Ήντα κάνουμε με το κορωνοκοπέλι» και οδηγίες προστασίας αλά… κρητικά από το Μανούσο | Photos

ήντα-κάνουμε-με-το-κορωνοκοπέλι-και-1012330

Λένε πως το χιούμορ σώζει και αν μη τι άλλο οι Κρητικοί αποδεικνύουν ότι έχουν πλέον αναπτύξει τα δικά τους… αντισώματα ενάντια στην μάχη με τον κορονοϊό.

Μετά τη γνωστή διασκευή του τραγουδιού «Ποιος Ποιος ο κορονοϊος» από τον κρητικό μουσικό, Γιάννης Παξιμάδάκης (δείτε ΕΔΩ), εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο ακόμη κρητικά κατα»σκευάσματα» κατά του ιού, σε μια προσπάθεια διακωμώδησης της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη από την έξαρση της πανδημίας, που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς.

Στο πρώτο ο Γρηγόρης Καλογεράκης («Καλόγερος»), στέλνει το δικό του μήνυμα πρόληψης δίνοντας οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού… στα κρητικά, χρησιμοποιώντας πολλούς ιδιωματισμούς της κρητικής διαλέκτου.

Ακολουθήστε προσεκτικά λοιπόν τις κάτωθι οδηγίες

Ένας άλλος που δεν φαίνεται να «μασάει» από την έξαρση του κορονοϊού, είναι και ο δημιουργός της σελίδας στο Facebook «Αυτός είναι ο Μανούσος» που και αυτός ομιλώντας απταίστως την… κρητική διάλεκτο, δεν «πανικοβάλεται και γνοιάζεται για τσι αθρώπους γύρω ντου».

zarpanews.gr

One thought on “«Ήντα κάνουμε με το κορωνοκοπέλι» και οδηγίες προστασίας αλά… κρητικά από το Μανούσο | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook