«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει παιδιά και εκπαιδευτικούς σαν κόστος», λέει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων

η-κυβέρνηση-αντιμετωπίζει-παιδιά-κα-1116813

Στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης. Αφορμή ήταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο συζητήθηκαν και θέματα εκπαίδευσης, με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ να τονίζει την ανησυχία του για το πώς θα κυλήσει η χρονιά από υγειονομικής άποψης:

«Μετά από έναν μήνα μαθημάτων, αρκετοί από τους φόβους μας έχουν επιβεβαιωθεί. Τα παιδιά στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα ειδικά σε σχολεία στο κέντρο. Βλέπουμε ότι βαδίζουμε προς έναν Νοέμβρη όπου θα έχουμε πολλά παιδιά με ιώσεις και καμία δυνατότητα να καταλάβουμε αν πρόκειται για κορονοϊό ή άλλη ίωση. Οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν χαρτί από γιατρό για να πάει το παιδί στο σχολείο και θα πληρώνουν ιδιώτες για να βγάζουν την εξέταση», είπε ο κ. Κυριακάκης, προσθέτοντας ότι δεν εξασφαλίζεται η υγεία των μαθητών, αλλά προτεραιότητα δίνεται στη μείωση των εξόδων:

«Η κυβέρνηση θα έχει ακέραια την ευθύνη, γιατί ενώ στο σχολείο λείπουν καθηγητές, λείπει προσωπικό καθαριότητας, λείπουν υγειονομικοί, αυτό με το οποίο ασχολείται είναι να βγάζει εντολές, διαταγές, να απειλεί και να φέρνει αστυνομικούς και εισαγγελείς στα σχολεία. Αντιμετωπίζει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σαν κόστος.»

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία, σε μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει όλους, ακόμα κι αυτούς που είχαν προσληφθεί πριν την αρχή της χρονιάς:

«Η τρίτη φάση αναπληρωτών έχει προσληφθεί, η οριστική τοποθέτηση και της τρίτης αλλά και των δύο προηγούμενων φάσεων θα γίνει ή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης» είπε ο κ. Κυριακάκης. «Η διεύθυνση προσπαθούσε με τους δικούς της, μη σύννομους τρόπους να τοποθετήσει τους αναπληρωτές της πρώτης φάσης, κάναμε κινητοποιήσεις, το ίδιο συνέβη και με τη δεύτερη φάση, πιστεύω να πράξει με τον ορθό τρόπο τώρα. Δεν έχουν κλείσει όλα τα κενά, αλλά θα μπορούμε να δούμε συγκεκριμένα τις ελλείψεις, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.»

Για τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προσληφθούν περισσότερες και μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία, καθώς εν μέσω πανδημίας, είναι ακόμα σημαντικότερο να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία:

«Κουτσά στραβά το παλεύουν, είναι στο φιλότιμο των καθαριστριών που έχουν φτάσει στα όριά τους. Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να αναδείξουμε το πρόβλημα του καθαρισμού, διότι στον Δήμο Χανίων και μόνο, υπάρχει έλλειψη πάνω από 100 καθαριστριών. Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε συμβάσεις κάποιων μηνών και σε ανθρώπους που φτάνουν στα όρια για να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία. Ήταν που ήταν ο ρόλος τους καθοριστικός, τώρα με τον κορονοϊό είναι εμφανές ότι είναι αναντικατάστατος«, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

zarpanews.gr

One thought on “«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει παιδιά και εκπαιδευτικούς σαν κόστος», λέει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων

  1. To κόστος είναι οι «εκπαιδευτικοί»- ο θεός να τους κάνει δηλαδή στο Ελλαδισταν. Και όλα αυτά τα χάλια είναι εξαιτίας τους. Αμερική, Αγγλία Ελβετία ο εκπαιδευτικός αυτή τη στιγμή προσλαμβάνεται μέχρι και με τη μέρα από αgencies για το κόβιντ. Εδώ έχει πάρει 40,000 αναπληρωτές από Αύγουστο κ δευτεροβάθμια πολλοι δεν έχουν κάνει μια ώρα μάθημα. Για τους μόνιμους ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!!Αξιολογηση και σουτάρισμα σε οποιον δεν μπορεί να κάνει μάθημα. Αυτό γίνεται ΠΑΝΤΟΥ για αυτό οι έξω ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ!!! Εδώ το αφεντικό ΟΛΩΝ είναι η ΟΛΜΕ!!!! και ο «φιλελευθερος» Μητσοτάκης έιναι χειρότερος και από το πασοκοσυριζα τους διορίζει με το τσουβάλι, τους κάνει αναπληρωτές με το τσουβάλι και πάλι τον κλωτσάνε!! και λέει κ ευχαριστώ, αλλα τι τον νοίαζει? πληρώνει αυτός φροντιστηρια? Αυτος το χαρβαρντ το έχει ρεζερβε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook