“Η κούπα της ζωής” – Το βίντεο μιας ομάδας νεαρών από την Κρήτη που… σώζει ζωές

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών, για μια καλύτερη οδηγική παιδεία και επιθυμώντας την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, μάστιγα τα τελευταία χρόνια στο νησί, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μια ομάδα νεαρών από την Κρήτη  δημιούργησαν ένα βίντεο, που στέλνει σε όλους το μήνυμα ότι αλκοόλ και τιμόνι δεν έχουν ποτέ αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με το σενάριο του βίντεο με τίτλο “Η κούπα της ζωής” “ο Γιώργος μόλις πήρε το δίπλωμα οδήγησης και χαρούμενος ανακοινώνει τα νέα στην παρέα του. Για να το γιορτάσουν κάνουν ένα μικρό γλεντάκι, όπου πίνουν και ρακί.

Όταν έρχεται όμως η ώρα να φύγει με τη Μαρίζα και το Δημήτρη να τον ακολουθούν στο αυτοκίνητο, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει, λόγω του αλκοόλ, η παραδοχή όμως της κατάστασης του θεωρεί πως είναι “αδυναμία”. Είναι όμως αδυναμία τελικά, ή σωστή αξιολόγηση μιας κατάστασης που η αγνόηση της μόνο κινδύνους θα φέρει; Θα επιλέξει ο Γιώργος την κούπα της ζωής;

Είναι γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας (και ειδικά στην Κρήτη) έχουν αυξηθεί πολύ. Κύριοι παράγοντες είναι χωρίς αμφιβολία το άθλιο οδικό δίκτυο και η συμπεριφορά των οδηγών”

zarpanews.gr