«Η Χριστιάνα Σκυλουράκη μας δείχνει τον δρόμο» – Τα συγχαρητήρια του Αμφιλόχιου για την πρωταθλήτρια του ΝΟΧ

η-χριστιάνα-σκυλουράκη-μας-δείχνει-τ-1239331

Συμμετέχοντες στην μεγάλη χαρά μιας νέας κοπέλας του τόπου μας, της Χριστιάνας Σκυλουράκη, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα των 400μ. υποβρύχιο, νιώσαμε την ανάγκη όπως δημόσια και εγκάρδια  χαιρετίσουμε, συγχαρούμε, ευχηθούμε και ευχαριστήσουμε την Χριστιάνα, καθώς η δική της χαρά και επιτυχία γεμίζει όλους μας χαρά και περηφάνια.

Η Χριστιάνα γίνεται αιτία ο τόπος μας, η Κίσαμος, να ακουστεί στα πέρατα της οικουμένης.  Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και μάλιστα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια που είχε η Ελλάδα να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, ως χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν κάνει περήφανη μόνο την Κίσαμο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, την Πατρίδα μας στο σύνολο της.  

Η Χριστιάνα, μια νεαρή κοπέλα γεμάτη αγάπη για την ζωή και για το άθλημα που επάξια κέρδισε το παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο, η Χριστιάνα δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που  ανεβάζει όχι μόνο στα ψηλά σκαλοπάτια του χρυσού μεταλλίου, αλλά και την κοινωνία «λίγο ψηλότερα». Η Χριστιάνα αποτελεί φως και ελπίδα πως τα νιάτα μας, η νέα γενιά του τόπου και της Πατρίδας μας,  διαθέτει μεγάλα αποθέματα ψυχής, δημιουργικές δυνάμεις ανεξάντλητες. Πως όταν αυτά τα αποθέματα μεταμορφωθούν σε αγώνα, προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, θέληση και πείσμα δημιουργικό, τότε κατακτούν χρυσά μετάλλια, τότε το όραμα γίνεται πράξη, τότε ανοίγεται απλόχερα η ζωή και ο άνθρωπος νιώθει να αγγίζει τον Ουρανό.

Πως η ζωή μοιάζει με ένα κρυμμένο θησαυρό που για να τον ανακαλύψουμε και να τον κατακτήσουμε χρειάζεται να τον αναζητήσουμε,  κυρίως να επιμείνουμε και να υπομείνουμε. Πως, τελικά, η παιδεία αποτελεί μοναδική ελπίδα αλλά και πανίσχυρο όπλο-δύναμη αληθινής αντίστασης σε όλα αυτά τα στενάχωρα και απέλπιδα που συμβαίνουν γύρω μας. Πως πίσω από κάθε αληθινή πρόοδο και επιτυχία της ζωής, πίσω από κάθε τι υψηλό και όμορφο κρύβεται και μια θυσία. 

Χριστιάνα η δική σου χαρά είναι και  χαρά όλων μας, ολάκερης της κοινωνίας. Σε ευχαριστούμε γιατί το φωτεινό σου παράδειγμα θα γίνει αιτία και άλλα νέα παιδιά να κατανοήσουν την αξία και το μεγαλείο της προσπάθειας και του αγώνα για την επίτευξη του στόχου. Σε ευχαριστούμε γιατί η δική σου χρυσή παγκόσμια επιτυχία αφυπνίζει όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται, ακόμα περισσότερο, να αγωνιστούμε, να θυσιαστούμε, για το καλό του τόπου, της κοινωνίας, του κόσμου όλου.

Σε ευχαριστούμε, τέλος, γιατί απέδειξες ότι το καλό πάντα νικά στο τέλος! Να σε χαίρονται οι γονείς σου και να σε καμαρώνουν να συνεχίζεις να ανεβαίνεις στα ψηλά σκαλοπάτια όχι μόνο των χρυσών μεταλλίων αλλά και του στίβου της ζωής. Γιατί, αν θα σωθεί αυτός ο τόπος, θα σωθεί από τους ανώνυμους ήρωες. Ηρωίδα της ζωής και εσύ! 

Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου

Αμφιλόχιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook