«Γίνεται να το δεις και να μην κάνεις τίποτα;» – Τι δηλώνει ο Χανιώτης που σταμάτησε το αυτοκίνητο με τα παιδιά

γίνεται-να-το-δεις-και-να-μην-κάνεις-τί-1338039
Φωτό αρχείου

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να συγχωρήσω τον εαυτό μου αν δεν έκανα τίποτα». Αυτό είπε μεταξύ άλλων, για το περιστατικό που ανέδειξε το zarpanews.gr , ο κ. Νίκος Κουκλινός, ο Χανιώτης που έσωσε δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατέβαινε ανεξέλεγκτο την οδό Κ. Μάνου, την περασμένη Δευτέρα (Δείτε ΕΔΩ).

«Εγώ πάω την κόρη μου στη ρυθμική, είχα παρκάρει απέναντι. Ξαφνικά βλέπω το αυτοκίνητο με τα παιδιά να κατεβαίνει τον δρόμο και μάλιστα είχε προλάβει να αναπτύξει σχετικά μεγάλη ταχύτητα στην κατηφόρα. Ο δρόμος παρακάτω ήταν άδειος, δεν είχε αυτοκίνητα. Το αμάξι θα έφτανε στην Παναγούλη εύκολα», ανέφερε ο Χανιώτης.

Στην ερώτηση, πώς αποφάσισε να μπει μπροστά στο αυτοκίνητο, χωρίς να υπολογίσει ότι θα μπορούσε κι ο ίδιος να τραυματιστεί, ο κ. Κουκλινός απάντησε πως για εκείνον, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς:

«Γίνεται να το δεις και να μην κάνεις τίποτα; Δεν θα το δεχόμουν ποτέ να μην έκανα τίποτα, ήταν παιδιά μέσα. Μπήκα μπροστά και προσπάθησα να το σταματήσω, αλλά δεν μπορούσα και ευτυχώς ήταν κάτι πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών του δήμου παρακάτω, το αμάξι έπεσε πάνω τους και έκοψε ταχύτητα. Έκανα νόημα στο αγόρι που ήταν μέσα να κατεβάσει την ασφάλεια, αυτός την κατέβασε κι έτσι μπόρεσα να ανοίξω την πόρτα και να σταματήσω το αυτοκίνητο.»

Ο ίδιος πάντως δεν θεωρεί ότι έκανε κάποια ξεχωριστή πράξη. Δεν αναζήτησε ούτε συγχαρητήρια, ούτε ευχαριστίες:

«Το μόνο που θέλω είναι να μην τυχαίνουν τέτοια πράγματα», είπε.

Μια επιβράβευση όμως την αξίζει.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook