«Φυλακισμένοι» στο κρουαζιερόπλοιο με τον κορωνοϊό! Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνοαμερικανίδας δικηγόρου

φυλακισμένοι-στο-κρουαζιερόπλοιο-998579

«Φυλακισμένοι» είναι οι επιβάτες του κρουζιερόπλοιου Diamond Princess που έχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της Γιοκοχάκα, στην Ιαπωνία, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στο κρουαζιερόπλοιο παραμένουν πάνω από 3.500 επιβάτες αλλά και πλήρωμα μετά από το γεγονός ότι σε αυτό βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού και είναι πάνω από δέκα ημέρες σε καραντίνα. Μέσα στο πλοίο βρίσκεται μια Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της, και περνούν δύσκολες στιγμές, καθώς όπως λένε η καμπίνα τους μοιάζει με φυλακή.

Μέσα από το κρουαζιερόπλοιο ”εφιάλτη”, η Κατρίν Κοντέκας δεν κρύβει την αγωνία της μιλώντας στο Open. “Έχουμε δεσμοφύλακα. Οι ιαπωνικές αρχές αυτό μας λένε να κάνουμε”, λέει παραμένοντας μαζί με τον σύζυγό της μέσα στην καμπίνα.

”Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας ανέβηκαν στο πλοίο και άρχισαν να μας περνούν από κόσκινο έναν έναν. Δεν αφήνεις το δωμάτιό σου. Αυτό είναι ο κόσμος σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μας είπαν. Οπότε μετράω αντίστροφα… Και αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου και ανυπομονώ. Λέω ότι άλλη μια μέρα πέρασε και θα μπορέσω να φύγω από αυτό το πλοίο”, ανέφερε.

Ο  σύζυγός της Μάθιου Σμιθ περιέγραψε και αυτός με τη σειρά του τις δύσκολες στιγμές. ”Υπάρχει αδιαμφισβήτητα η αίσθηση του περιορισμού. Δεν έχουμε επαφή με τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα που φέρνει στην καμπίνα μας το φαγητό και τα άλλα αντικείμενα φορά εξοπλισμό ασφαλείας. Υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να φύγουν. Έχουν πολύ μικρότερες καμπίνες από τη δικιά μας. Η δική μας έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι οπότε μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα”.

Η Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος δεν έκρυψε πως μόλις τελειώσει η περιπέτειά της ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα. ”Έχω ήδη αρχίσει να προγραμματίζω ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά, γιατί θέλω να δω από που κατάγονται η γιαγιά και ο παππούς μου”.

Αύριο αναμένεται να φτάσει από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία αεροσκάφος για να μεταφέρει τους Αμερικάνους αλλά το ζευγάρι αποφάσισε να μην επιβιβαστεί προκειμένου να μην περάσει ξανά την διαδικασία της καραντίνας και να προστατευτεί από τον ιό.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 200 άτομα που ήταν στο κρουαζιερόπλοιο έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η καραντίνα θα λήξει στις 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook