“Εξαπάτηση των πολιτών τα 72 δις που παρουσίασε η Κυβέρνηση” – Τι είπε ο Βαρουφάκης για την πρόταση νόμου του “Μέρα 25”

Πρόταση νόμου για την έξοδο από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία , αλλά και για την προστασία των πολιτών, παρουσίασε από τα Χανιά, ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε και στην κρίση των τελευταίων ωρών της χώρας μας με την Τουρκία, παράλληλα όμως,  δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά και με αφορμή τα 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό και προετοιμάζει το 5ο μνημόνιο.

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης σε ότι αφορά την πρόταση νόμου του κόμματους του για την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι απολύτως σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και σημείωσε πως μεταξύ άλλων προβλέπει κατάργηση της ΑΑΔΕ, κατάργηση του Υπερταμείου , καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί των 72 δις σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ενίσχυση με αυτά τα ποσά, καθώς όπως είπε ο Πρωθυπουργός σε αυτό το νούμερο έχει συμπεριλαβει από τα χρήματα που θα πάρει η χώρα για το από τα προγράμματα ΕΣΠΑ μέχρι χρήματα που προκύπτουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως τα νούμερα αυτά λέγονται από την πλευρά της κυβέρνησης για να καλυφθεί τόσο η δική της γύμνια όσο και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκανε λόγο για το έλλειμμα που με βάση τα στοιχεία της Τράπεζες της Ελλάδος το 2020 εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία θα φθάσει στο 15% του ΑΕΠ ενώ το χρόνου αυτό το έλλειμμα θα μειωθεί μόλις κατά πέντε μονάδες.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με τα Ελληνοτουρικικά, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η  Ελληνική πλευρά δεν πρέπει να προβεί σε κινήσεις που θα χρησιμοποιηθούν από την Τούρκικη πλευρά ως ευκαιρία για περαιτέρω ένταση.

Μίλησε τέλος για φιάσκο της Ελληνικής Διπλωματίας τα τελευταία χρόνια αναφερόμενος τόσο στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας, για της οποίες είπε πως ακολούθησαν την στρατηγική της περικύκλωσης της Τουρκίας μέσα από συμμαχίες τύπου Νετανιάχου, με την Αίγυπτο, και τις εταιρίες EXON MOBIL, TOTAL , και την Γαλλική κυβέρνηση ότι θα απομόνωναν την Τουρκία, αλλά αντίθετα, όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης η μόνη που απομονώθηκε ήταν η Ελληνική Κυβέρνηση.

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Κρήτης: Χρηματοδότηση σε αγρότες για ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ
Επόμενο άρθροΜεγάλη φωτιά στην Κόρινθο – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ