«Έσκισαν» οι Χανιώτισσες μαθήτριες του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου: Μπήκαν πρώτες στις σχολές που επέλεξαν | Photos

έσκισαν-οι-χανιώτισσες-μαθήτριες-τ-1099898

Πρωτιές και μάλιστα σε σχολές με υψηλές βαθμολογικές βάσεις, πέτυχαν τα κορίτσια του Επαγγελματικού Λυκείου Ακρωτηρίου, δίνοντας έτσι και μια απάντηση για τον ρόλο και την παρουσία των ΕΠΑΛ στη λυκειακή βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Οι τέσσερις απόφοιτοι του ΕΠΑΛ έβαλαν τα δυνατά τους και δικαίωσαν τους κόπους τους, με το να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή και μάλιστα πρώτες πανελλαδικά, τιμώντας παράλληλα και το σχολείο τους.

Οι νεαρές κοπέλες μίλησαν στο zarpanews.gr για την εμπειρία τους με τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, ενώ δε δίστασαν να πουν γιατί επέλεξαν τη φοίτηση σε ένα επαγγελματικό λύκειο.

Αιμιλία Χαιδεμενάκη, 1η στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Μηχανικών ΑΠΘ Θεσσαλονίκης

Με 20.970 μόρια και ειδική βράβευση από την Υπουργό Παιδείας για τις επιδόσεις της στα ειδικά μαθήματα (Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο), η 18χρονη Αιμιλία Χαιδεμενάκη κατάφερε κάτι που για πολλούς φαντάζει απίστευτο· να μπει πρώτη στη σχολή των Αρχιτεκτόνων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ).

Η ίδια αναφέρει πως ήταν μια συνειδητή επιλογή της να ακολουθήσει τον δρόμο του ΕΠΑΛ, γιατί όπως είπε «δεν ήμουν δυνατή σε μαθήματα όπως η Χημεία, ή Βιολογία και θα δοκιμαζόμουν ιδιαίτερα χωρίς λόγο. Στο ΕΠΑΛ κατάλαβα καλύτερα την κλίση μου, αφού ερχόμαστε σε επαφή πρακτικά με πολλά πράγματα που άλλοι κάνουν μόνο στη θεωρία». Μάλιστα τόνισε ότι ο στόχος που επέτυχε δεν υπήρχε από την αρχή, αλλά προέκυψε με τη συμβουλή και την καθοδήγηση των καθηγητών της.

Βάσω Βακάκη

Η Βάσω Βακάκη είναι ένα ακόμη παράδειγμα του «ο επιμένων, νικά». Έγραψε σχεδόν άριστους βαθμούς (δύο καθαρά 20αρια σε Αρχές Οικονομική Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης) και συγκέντρωσε 19.760 μόρια. Ενώ η αρχική επιλογή της ήταν η Πάτρα όπως μας είχε πει τον Ιούλη (δείτε ΕΔΩ), εντέλει αποφάσισε να δηλώσει Αθήνα και με τέτοιους βαθμούς, φυσικά, πέρασε πρώτη και καλύτερη στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Όσο για το ΕΠΑΛ, η Βάσω εξέφρασε την εναντίωσή της για τη λανθασμένη άποψη που επικρατεί στην κοινή γνώμη σχετικά με τον μύθο της «υποβάθμισης» να συνοδεύει το άκουσμα του ΕΠΑΛ.

Εμμανουέλα ΑρχαγγελάκηΠρώτη στη σχολή της αρεσκείας της μπήκε και η Εμμανουέλα Αρχαγγελλάκη η οποία συγκέντρωσε 17.575 μόρια και μπαίνει πρώτη στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Αθήνα. Η ίδια είπε ότι πρόκειται για το θεωρητικό τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών, μια επιλογή που είχε εξαρχής.

Μάλιστα τόνισε, ότι πολύ συνειδητά επέλεξε το ΕΠΑΛ, καθώς είδε στην πράξη πως η εξειδίκευση που παρέχει βοηθάει περισσότερο τον μαθητή να δει τι του αρέσει και τι όχι.

Ραφαέλα ΠλατινάκηΗ Ραφαέλα Πλατινάκη μας εξιστόρησε το πως το Πολυτεχνείο Κρήτης, που απείχε λίγες δεκάδες μέτρα από το σχολείο που φοιτούσε, θα γίνει πλέον το νέο ακαδημαϊκό σπίτι της. Η Ραφαέλα πέρασε πρώτη στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, συγκεντρώνοντας 16.690 μόρια και πλέον θα είναι νέα φοιτήτρια στη σχολή που είχε από την αρχή επιλέξει να φοιτήσει.

Η ίδια λέει πως εκτός του αντικειμένου της σχολή που της αρέσει ιδιαίτερα, δεν ήθελε να φύγει από τα Χανιά και το Πολυτεχνείο της παρείχε τον ιδανικό συνδυασμό για να τα καταφέρει. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καθηγητές της που την βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

One thought on “«Έσκισαν» οι Χανιώτισσες μαθήτριες του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου: Μπήκαν πρώτες στις σχολές που επέλεξαν | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook