«Έσκασε» η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ

έσκασε-η-πρώτη-δημοσκόπηση-μετά-την-1338499

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Kapa Research παραμένει η διψήφια διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγή 11,6% (από 6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το ΜέΡΑ25 3% (από 2,8%). Όπως φαίνεται η ΝΔ χάνει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι ότι οι επιλογές “Λευκό/Άκυρο””, “Δεν έχω αποφασίσει και “Δεν θα ψήφιζα”, συγκεντρώνουν το 13,9%.

Στην παράσταση νίκης και στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές», το 61% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 21% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 4% άλλο κόμμα.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 23% ενώ ακολουθεί η επιλογή «Κανένας» με 15%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9% και από 3% συγκεντρώνουν οι κ. Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, αφορά τους αναποφάσιστους, που αναμένεται να αποφασίσουν για την ψήφο τους μετά την προκήρυξη των εκλογών και φαίνεται να είναι σε ένα ποσοστό της τάξης του 28%. Από αυτούς τους ψηφοφόρους το 24% ταλαντεύεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, το 16% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής και μόλις το 3% ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη «μάχη του κέντρου», φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δυναμική είσοδο, όμως, του Νίκου Ανδρουλάκη στην εξίσωση. Ο πρωθυπουργός θεωρείται «ο καλύτερος εκφραστής του κεντρώου χώρου σήμερα» για το 33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το 28%. Ένα 20% θεωρεί καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα.

enikos.gr

One thought on “«Έσκασε» η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook