“Έπεσαν” οι υπογραφές για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας της Κρήτης

Το σημαντικότερο έργο για το Δήμο Αγίου Βασιλείου, το μεγαλύτερο οδικό έργο στο Ρέθυμνο κι ένα από τα σπουδαιότερα οδικά έργα σε Παγκρήτιο επίπεδο, υπέγραψε σήμερα στο Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για δυο τμήματα του Αγιοβασιλιώτικου δρόμου κι αποτελεί έργο συνολικού προϋπολογισμού 14.800.000 ευρώ το οποίο Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το Ποσό της σύμβασης του έργου είναι 7.737.307,77 €.

«Κατορθώσαμε και σ’ ένα οκτάμηνο με τη συμβολή και τη συνεργασία όλων υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο αυτό που βρίσκεται στο σημαντικό τμήμα από Ρέθυμνο έως Αγία Γαλήνη», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει με 3 εκ. Τις μελέτες του δρόμου προς Αγία Γαλήνη και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βρεθεί και χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί ο δρόμος.

“Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα γιατί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Κρήτης εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα. Πρόκειται για την αρχή του ΝΟΑΚ στο Ρέθυμνο και θα περάσει από τους Αρμένιους έως την Παλέ για ένα δρόμο 6,6 χιλ. Περίπου με προϋπολογισμό 14,8 εκ. Ευρώ κι είναι από τα μεγαλύτερα έργα που δημοπρατήσαμε ως Περιφέρεια», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την άμεση ανταπόκριση και προώθηση του έργου, τονίζοντας πως πρόκειται «για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο στο Δήμο που υπηρετεί το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους».

Το έργο
Να σημειωθεί πως η υπό αναβάθμιση οδός ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο της Π. Ε. Ρεθύμνου με αριθμό 3 «Ρέθυμνο – Σπήλι -Αγία Γαλήνη».Περιλαμβάνεται στον πρωτεύοντα (διαπεριφερειακό) Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης (Ν.Ο.Α.Κ.) Ρέθυμνο – Μοίρες – Άνω Βιάννος – Ιεράπετρα σύμφωνα με το εγκεκριμένο Χωροταξικό της Περιφέρειας.

Το έργο βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αρμένοι και Παλέ και αποτελείται από δύο οδικά τμήματα:

  • Στο Τμήμα Α (Παράκαμψη Αρμένων) προβλέπεται η κατασκευή οδού περί τα 3,8 χλμ. με νέα χάραξη. Η αρχή του Τμήματος  ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού λίγο πριν τη συμβολή της οδού προς τον οικισμό Σωματά και το τέλος λίγο πριν το Κ.Τ.Ε.Ο. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται επίσης, η αποκατάσταση του θιγόμενου αγροτικού δικτύου καθώς και δύο τετρασκελείς ισόπεδοι κόμβοι.
  • Στο Τμήμα Β, προβλέπεται η βελτίωση/αναβάθμιση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού για μήκος περί τα 2,8 χλμ. περίπου. Η αρχή του τμήματος Β ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού 300 μέτρα πριν την δεύτερη συμβολή προς τον οικισμό Αμπελάκι και το τέλος λίγο πριν τον κόμβο της Παλέ.
    Για τη διέλευση των κατασκευαζόμενων οδικών τμημάτων, απαιτούνται διάφορα τεχνικά έργα, κυρίως μικρά τεχνικά (οχετοί)
    Επίσης προβλέπονται συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις του.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ