«Έπεσαν οι υπογραφές»! Στον Δήμο Χανίων και επίσημα το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

έπεσαν-οι-υπογραφές-στον-δήμο-χανίω-843231

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Υπουργού Αμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα η σύμβαση παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων, εκτίμησε πως σε δεκαπέντε μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατασταση. Ο Υπουργός από την πλευρά του, τόνισε  πως η παραχώρηση γίνεται προς όφελος και των δύο πλευρών. «Δεν έχουμε στερεότυπα και δεσμεύσεις για την αξιοποίηση. Από τον Δήμο εξαρτάται αν η προσπάθεια αυτή δεν θα πάει χαμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο αν. Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Αμέσως μετά, Υπουργός Άμυνας και Δήμαρχος Χανίων ξεκίνησαν για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Η δήλωση του Δημάρχου

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα Χανιά μας. Μια διεκδίκηση πολλών δεκαετιών του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας υλοποιείται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Χανίων, για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο μας σε 15 μήνες από σήμερα, όπως εκτιμάται.

Με τη σημαντική αυτή για τον Δήμο μας παραχώρηση καλύπτουμε μεγάλες ανάγκες σε ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής, κλπ., υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο του 2017.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία, που είχαμε και που έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, και τους προκατόχους του, τους δύο Χανιώτες Υπουργούς, κ. Γιώργο Σταθάκη και κ. Παύλο Πολάκη, τους Βουλευτές μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που ενέκρινε τις ενέργειές μας, καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το αίτημα της κοινωνίας των Χανίων”.

Δήλωση Υπουργού Αμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη

Γιώργος Σταθάκης

Παύλος Πολάκης

Βάλια Βαγιωνάκη

Αντώνης Μπαλωμενάκης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ένα μακρόχρονος διεκδικητικός αγώνας της Χανιώτικης κοινωνίας είχε σήμερα θετική κατάληξη με την υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο.

Είναι, πρώτ’ απ’ όλα, μια νίκη των ατόμων και των συλλογικοτήτων που οραματίστηκαν μια διαφορετική, επωφελή για την κοινωνία, χρήση του χώρου του στρατοπέδου. Που δεν συμφώνησαν με τις «λογικές» οικοπεδοποίησης του χώρου.

Η Κυβέρνηση με συντονισμένες κινήσεις και αποφάσεις έθεσε τα θεμέλια για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου σε έκταση και αξία σκοπού. Στο άμεσο μέλλον όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για τη βέλτιστη αξιοποίηση του στρατοπέδου με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook