Συντυχάκης για Λόφο Καστέλι: «Επαίσχυντη συμφωνία που πρέπει να ακυρωθεί»

συντυχάκης-για-λόφο-καστέλι-επαίσχυ-1121947
Φωτό αρχείου

Στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας, στον Λόφο Καστέλι, σκόπευαν να βρεθούν τα μέλη του κλιμακίου της ΤΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής των βουλευτή Ηρακλείου, Μανώλη Συντυχάκη, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ο χώρος ήταν κλειστός. Ο κ. Συντυχάκης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έξω από την είσοδο, χαρακτήρισε την παραχώρηση των μνημείων στον Λόφο Καστέλι ως «επαίσχυντη συμφωνία» που πρέπει να ακυρωθεί:

«Ήρθαμε να επιθεωρήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε κλειστή την πόρτα και δεν έχουμε και καμία οπτική του εσωτερικού του χώρου. Το Πολυτεχνείο μονομερώς το 2017 αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο λαός των Χανιών και η νεολαία δικαιολογημένα αγανακτούν και κινητοποιούνται και είναι απαράδεκτη η παρέμβαση των ΜΑΤ που έγινε για να τρομοκρατήσουν τον Χανιώτικο λαό. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες», τόνισε ο κ. Συντυχάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της Χανιώτικης κοινωνίας:

«Ήδη έχει έρθει ερώτηση στη Βουλή από την ΚΟ του ΚΚΕ και η παρουσία μας εδώ σήμερα αφενός σηματοδοτεί την κλιμάκωση μιας προσπάθειας του κόμματός μας που έχει να κάνει με την μετατροπή της ερώτησης σε επίκαιρη, ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, και αφετέρου γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί με ένταση και χωρίς φόβο ο αγώνας του χανιώτικου λαού ώστε να πάρουν πίσω αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Ο χώρος πρέπει να παραδοθεί στον Χανιώτικο λαό.

Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων να απαξιωθεί ο χώρος. Πολιτική επιλογή ήταν να παραδοθεί ο χώρος στους ιδιώτες, θέμα πολιτικής βούλησης είναι να αρθεί αυτή η επαίσχυντη συμφωνία. Με βάση τις προτάσεις που έχουν κάνει οι φοιτητές, οι φορείς του τόπου, με κριτήριο το τι συμφέρει τη χανιώτικη κοινωνία, ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί. Αν το κριτήριο είναι η κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών, δεν έχουν παρά με μια ΠΝΠ να καταργηθεί αυτή η  συμφωνία να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, για παράδειγμα, από προγράμματα της ΕΕ», επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Κισσάμου και το ΚΕΣΥ Χανίων, με τον κ. Συντυχάκη να επισημαίνει την απαξίωση και τις ευθύνες που, όπως είπε,  βαρύνουν την κυβέρνηση:

«Το ΕΠΑΛ Κισάμου, ως αποτέλεσμα της απαξίωσης της δημόσιας παιδείας, λειτουργεί χωρίς εργαστήρια – τι ΕΠΑΛ είναι αυτό δηλαδη; Δεν έχει αποκατασταθεί η περίφραξη, δεν έχει τοποθετηθεί στέγαστρο για τα παιδιά. Υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη σχολικών αιθουσών, ακόμα και των κοντέινερ που βάζουν. Είχαν ζητήσει 23 αίθουσες, ήρθαν 16 εκ των οποίων οι 14 είναι για τους μαθητές. Πρέπει να δημιουργηθεί κανονικό σχολείο, να φύγουν οι μαθητές από τα κοντέινερ και για όλα αυτά έχει ευθύνη και ο υφυπουργός που κατάγεται από εδώ. Απαξίωση και αδράνεια των κυβερνήσεων και τον τοπικών αρχών είδαμε και στο ΚΕΣΥ – πρώην ΚΕΔΥ. Η στέγαση της δομής είναι σε συνθήκες απαράδεκτες, και οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους αναπληρωτές, τη στιγμή που είναι αυξημένες οι περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι ανάγκες και να υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση», τόνισε ο κ. Συντυχάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook