«Εμείς δεν είμαστε του δρόμου, είμαστε του τραπεζιού» – Εκτός αγροτικών κινητοποιήσεων ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων | Video

εμείς-δεν-είμαστε-του-δρόμου-είμαστε-1845443

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμμετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις, έστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Βερυκάκης. Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης ο σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου. Ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εμείς ως κτηνοτρόφοι Χανίων δεν συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο γιατί είχαμε ξεκινήσει διάλογο με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή μας δίνει λύσεις. Όχι σε όλα, αλλά δίνει. Εμείς είμαστε του τραπεζιού, δεν είμαστε του δρόμου. Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι για πρώτη φορά ένας υπουργός  μας καλεί να καταθέσουμε απόψεις, δεν είναι κάτι που πρέπει να βγουμε στους δρόμους. Άλλα συμφέροντα έχει η πάνω Ελλάδα και άλλα η Κρήτη. »

Ο κ. Βερυκάκης υποστήριξε ότι υπάρχει γόνιμη συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ο υπουργός μας έχει ζητήσει να βοηθήσουμε στη νέα ΚΑΠ, για την αναδιάρθρωση με τα οικοσχήματα. Μας ζήτησε για πρώτη φορά ένας  υπουργός να καταθέσουμε προτάσεις. Σε συνεργασία με την υπόλοιπη Κρήτη και τους άλλους νομούς. Επίσης αλλάζει ο ΕΛΓΑ μετά από 25 χρόνια και ζήτησε προτάσεις και εκεί. Καλούμε τους κτηνοτρόφους στις 20:30 της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο γιατί είναι αναγκαία η παρουσία τους.

Για τον ΦΠΑ προορίζεται ισότιμο ΦΠΑ, στα αγροτικά μηχανήματα και τα εργαλεία να μειωθεί από 24% στο 13%, ενώ στο πετρέλαιο έχει αυξηθεί η επιδότηση που θα δοθεί. Το κοστολόγιο είχε εκτοξευτεί, αλλά τώρα βλέπουμε μια πτώση στις ζωοτροφές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βερυκάκης.

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

One thought on “«Εμείς δεν είμαστε του δρόμου, είμαστε του τραπεζιού» – Εκτός αγροτικών κινητοποιήσεων ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook