«Έγκλημα ή αυτοκτονία;» – Διεκόπη η δίκη του συζύγου για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά

έγκλημα-ή-αυτοκτονία-διεκόπη-η-δίκ-1451157

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της Έφης Τσιχλάκη, στο Κολυμπάρι Χανίων στις 21 Μαρτίου του 2016 (δείτε εδώ).

Η δίκη διεκόπη αργά το μεσημέρι της Δευτέρας για αύριο, Τρίτη οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Στο εδώλιο κάθισε ο σύζυγός της, αντιμέτωπος εκ νέου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθώς μετά την αθώωσή του το 2017, ασκήθηκε εισαγγελική έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται εκ νέου. Από τη μεριά της οικογένειας, υποστηρίζεται το σενάριο της ανθρωποκτονίας με κύριο επιχείρημα ότι δεν γίνεται δεξιόχειρας να αυτοκτονεί με το αριστερό χέρι.

Στην κατάθεσή του, ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος από τη μεριά της υπεράσπισης, απέκλεισε κατηγορηματικά -όπως είπε- την πιθανότητα να υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού πριν τον πυροβολισμό. Όπως εκτίμησε, αν υπήρξε απόπειρα σε βαθμό που να καμφθεί η αντίσταση της Τσιχλάκη – όπως υποστηρίζει η πολιτική αγωγή- αυτό θα είχε επιφέρει κακώσεις στα μαλακά μόρια του λαιμού της, κάτι που δεν βρέθηκε.

«Αν είχε καμφθεί τόσο πολύ η αντίστασή της, ώστε να έχει αυτήν την παρατεταμένη υποξία θα είχε παραλύσει» σημείωσε, θέλοντας να τονίσει την αντίθεση με το γεγονός ότι στο χέρι της η Τσιχλάκη κρατούσε την πιπίλα τεχνητού θηλασμού των αμνοεριφίων.

Τέλος, υποστήριξε πως παρά την διατομή εγκεφάλου που προκάλεσε ο αποκεφαλισμός, η καρδιά της Τσιχλάκη λειτούργησε για 3 λεπτά περίπου ακόμα, βάζοντας τα όργανα να στέλνουν αίμα στο τραύμα γι’ αυτό και είχαν οδηγηθεί σε αφαίμαξη. Έτσι εξήγησε η τεχνική πλευρά της υπεράσπισης την παρουσία ασφυκτικών κηλίδων στο σώμα της.

Επίσης κατά την πρώτη της εκδίκασης την Παρασκευή, αυτό που υποστηρίχτηκε από την ιατροδικαστή – τεχνική σύμβουλο της οικογένειας είναι ότι η άτυχη Έφη ήταν ήδη λιπόθυμη όταν σκοτώθηκε ενώ είχε σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο.

Η δίκη ξεκίνησε με αναφορά των συνηγόρων στα αναγνωστέα έγγραφα και ειδικότερα:

Πρώτον στην έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων σύμφωνα με την οποία ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν μόνο στα δύο χέρια της Τσιχλάλη και όχι στα χέρια του κατηγορούμενου ή του ανηψιού του που εξετάστηκαν.

Δεύτερον το 4σελιδο σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα της θανούσης.

Τρίτον το χειρόγραφο σύντομο σημείωμα που βρέθηκε πάνω στον υπολογιστή.

Τέταρτον παραδείγματα αυτοκτονιών που έγιναν με «λάθος» όπως είπε τρόπο, με πυροβολισμό στην καρδιά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook