«Εγκεφαλικό» για επιχειρηματία στην Κρήτη – Έλαβε λογαριασμό ρεύματος με ιλιγγιώδες ποσό

εγκεφαλικό-για-επιχειρηματία-στην-1430859

Η εκτόξευση σημειώθηκε μέσα σε ένα δίμηνο με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης να έχουν πάθει… εγκεφαλικό!

Η περίπτωση με λογαριασμό της ΔΕΗ που έφτασε σε επιχείρηση στο Ηράκλειο είναι κραυγαλέα. Ο πρώτος λογαριασμός – εκκαθαριστικός – χρεώνει την επιχείρηση με 1.529 ευρώ για 64 ημέρες.

Το επόμενο ακριβώς δίμηνο, από Αύγουστο ως Οκτώβριο, και συγκεκριμένα για διάστημα 57 ημερών, ο λογαριασμός εκτοξεύεται στις 36.922 ευρώ με κρατική επιδότηση πάνω από 23.000 ευρώ.

Αν συνυπολογιστεί ότι θεωρητικά δεν υπήρχε κρατική επιδότηση, το ποσό θα έφτανε κοντά τα 60.000 ευρώ! Βεβαίως η εν λόγω επιχείρηση είτε θα πρέπει να αξιώσει επανυπολογισμό, είτε να προσφύγει στα δικαστήρια είτε να βάλει “λουκέτο”… προκειμένου να πληρώσει τη ΔΕΗ! Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο λογαριασμοί που ο ένας ακολουθεί τον άλλο στην αλληλουχία διμήνου αναφέρουν ότι είναι εκκαθαριστικοί!

Κι όπως μαθαίνουμε οι πρώτες απαντήσεις από τη ΔΕΗ είναι πως δεν έχει κάνει λάθος! Μήπως θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προστρέξουν στη Δικαιοσύνη αλλιώς απειλείται η βιωσιμότητά τους! Όπως και οι πολίτες που στο τέλος δεν θα ξοδεύουν για φαγητό αλλά μόνο για ρεύμα!

neakriti.gr

2 thoughts on “«Εγκεφαλικό» για επιχειρηματία στην Κρήτη – Έλαβε λογαριασμό ρεύματος με ιλιγγιώδες ποσό

  1. Το διάστημα κατανάλωσης (17/8 με 12/10) ο καταναλωτής γνώριζε από πριν ποια θα ήταν η χρέωση του για την συγκεκριμένη κατανάλωση,θα μπορούσε να είχε αναζητήσει άλλον πάροχο ώστε να μειώσει το κόστος αυτό για τις 80520 κιλοβατώρες που έχει ως κατανάλωση.
    Επίσης η παροχή αυτή θα έπρεπε να έχει κάθε μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό και όχι ανά 2 μήνες. (Αυτό θα πρέπει να το δει με τον ΔΕΔΔΗΕ).
    Τέλος αν είναι κάποια παραγωγική μονάδα με κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας τον 1071… Υπάρχει περίπτωση να μην του έχει αποδοθεί σωστά η κρατική επιδότηση.
    Σε κάθε περίπτωση η χρέωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλαπλάσια και δυσβάσταχτη για τους επαγγελματίες σε σημείο που μπορεί να απειληθεί άμεσα η βιωσιμότητα της επιχείρησης τους. Η συνεργασία με εξειδικευμένους κ αξιόπιστους συμβούλους σε θέματα ενέργειας σίγουρα θα τους βοηθήσει στην σωστή λήψη αποφάσεων για την μείωση αυτή του κόστους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook