«Έφυγε» ο γνωστός Κρητικός φωτορεπόρτερ Νίκος Μαλτεζάκης

έφυγε-ο-γνωστός-κρητικός-φωτορεπόρ-1309206

Έφυγε ο Νίκος Μαλτεζάκης, ο πασίγνωστος Ηρακλειώτης φωτογράφος

Ένας από τους πιο γνωστούς, αεικίνητους και ακούραστους φωτορεπόρτερ -φωτογράφους του Ηρακλείου, ο Νίκος Μαλτεζάκης, έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή στα 73 του χρόνια και κηδεύεται σήμερα Τρίτη στην γενέτειρα του, τις Βούτες στις 11 π.μ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου και η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 10.30’.

Ο Νίκος Μαλτεζάκης από μικρό παιδί είχε μεράκι και αγάπη στην τέχνη της φωτογραφίας που έγινε πάθος, με το φακό του να έχει καταγράψει πολλές χιλιάδες πρόσωπα ,γεγονότα και τοπία με εκατοντάδες απ´ αυτά να έχουν καταχωρηθεί στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο και ιδιαίτερα στην “Πατρίδα“.

Ο Νίκος Μαλτεζάκης παράλληλα με την επαγγελματική του αξία και ευσυνειδησία διακρινόταν για το ήθος του και την αγάπη του στην Εκκλησία, στον κόσμο, ενώ είχε μια άριστη οικογένεια.

Ο Νίκος Μαλτεζάκης, τα τελευταία χρόνια και ύστερα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, είχε “χαμηλώσει ταχύτητες “έχοντας το στέκι του στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα, στην είσοδο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου όπου φωτογράφιζε -αναμνηστικές εικόνες, μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό φόντο που ο ίδιος είχε επιμεληθεί.

Εκεί είχε την Ανάσταση του Κυρίου, εκεί είχε τους Άγιους Βασίληδες και τους τάρανδους, με τους οποίους όλα, ή σχεδόν όλα τα παιδάκια ήθελαν να φωτογραφηθούν. Καμιά φορά όπως έλεγε ο ίδιος, όταν το παιδί ήταν μικρό φοβόταν τα .. τέρατα και ο Νίκος για να τους διώξει το φόβο λειτουργούσε ως πατέρας και παιδαγωγός.

Στις γιορτές ο Νίκος, ένιωθε σαν δεύτερο σπίτι του την Περιφέρεια και ο ίδιος έδειχνε πάντα ευχαριστημένος για το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των στελεχών και εργαζομένων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Πολλές φορές μάλιστα, συνδύαζε την δουλειά του με τις γιορτινές αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο της Περιφέρειας και “πεταγόταν” στον πρώτο όροφο στο γραφείο του Περιφερειάρχη για την φωτογραφική κάλυψη συναντήσεων που είχαν ευρύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μαζί με άλλους φωτογράφους ή και μόνος.

Ο Νίκος είχε ένα καλό λόγο για όλους και έλεγε και που σίγουρα τώρα σε όλους θα λείψει η παρουσία του και ιδιαίτερα στην οικογένεια του.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του και βοηθό του Αναστασία, όπως και στα δυο παιδιά του Κατερίνα και Μιχάλη.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook