«Έφυγε» ο Αντώνης Μπουντουράκης – Θλίψη στην ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

έφυγε-ο-αντώνης-μπουντουράκης-θλί-1320926

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Μπουντουράκη Αντώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε στον Βύρωνα Αττικής.

Ο σύντροφος Μπουντουράκης Αντώνης από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και στον ΕΛΑΣ, πολέμησε στις μάχες απέναντι στους Ναζί κατακτητές στο χωριό του, στον Βαφέ Αποκορώνου. Συμμετείχε σε όλες τις μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στον Αποκόρωνα και στα Χανιά, με κορυφαία την περίφημη μάχη του Βαφέ.

Μετά την απελευθέρωση το αστικό κράτος τον “επιβράβευσε” με διώξεις και κυνηγητό, όπως άλλωστε και όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής αντίστασης.

Εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, πολεμώντας παρακρατικές ομάδες που δρούσαν στην Κρήτη. Για την δράση του συνελήφθη και πέρασε από τα κάτεργα της εξορίας (Μακρόνησος, Γυάρος και αλλού). Το 1964 απελευθερώθηκε, εγκαταστάθηκε στην Αθήνακαι δούλεψε σαν υδραυλικός. Εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου Υδραυλικών Αθήνας και έδρασε μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Το 1967, με την εγκαθίδρυση της Αμερικανοκίνητης Χούντας, συνελήφθηκε ξανά και εξορίστηκε στην Γυάρο και στην Λέρο. Συνολικά πέρασε 19 χρόνια της ζωής τους στις φυλακές και στις εξορίες.

Με την πτώση της δικτατορίας, το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ, παντρεύτηκε, απέκτησε παιδιά, συνεχίζοντας να δρα ακούραστα στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσω του σωματείου των υδραυλικών και μετέπειτα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Την περίοδο 1989-1991 έδωσε την μάχη απέναντι στον οπορτουνισμό και στην προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος. Συνέβαλε αποφασιστικά τα χρόνια που ακολούθησαν στην ανασυγκρότηση του Κόμματος.

Με την συνταξιοδότησή του, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό του, τον Βαφέ και συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κόμματος μέχρι τέλους.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook