«Έφαγε» ισόβια για απειλητικό σημείωμα αεροπειρατείας – Γλύτωσε τη θανατική ποινή

έφαγε-ισόβια-για-απειλητικό-σημείω-173393

Ένοχος για την τοποθέτηση ενός σημειώματος αεροπειρατείας στις τουαλέτες ενός αεροπλάνου, κρίθηκε ένας 38χρονος επιβάτης από ινδικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον του επιβλήθηκε και πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ρουπίων ($720,000), το οποίο θα διανεμηθεί μεταξύ πιλότων, πληρώματος και επιβατών.

Ένοχος για εκ προθέσεως διατάραξη της λειτουργίας των αεροσκαφών εν πτήσει, βρέθηκε ο επιβάτης που ταξίδευε το 2017 με την Jet Airways India Ltd. στην πτήση προς Νέο Δελχί από τη Βομβάη.

«Η πτήση Νο 9W 339 ελέγχεται από αεροπειρατές και το αεροσκάφος δεν πρέπει να προσγειωθεί και να πετάξει προς το αεροδρόμιο», έγραφε στο σημειώμα ο 38χρονος, αναφερόμενος στο τμήμα του διεκδικούμενου κράτους του Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο ίδιος απείλησε ότι θα προέβαινε σε δολοφονίες επιβατών σε περίπτωση που το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους είχε ενεργοποιηθεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο επίδοξος αεροπειρατής ήταν συχνός επιβάτης της Jet Airways, χρυσοχόος στο επάγγελμα, οπότε τα κίνητρά του δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Λόγω του ότι τελικά δεν υπήρξαν θύματα κατά το περιστατικό, του επέτρεψε να αποφύγει τη θανατική ποινή, η οποία από το 2016 επιβάλλεται σε περιπτώσεις αεροπειρατείας με θύματα.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook