“Διαμάντι του στέμματος” χαρακτήρισε τη βάση της Σούδας ο Μητσοτάκης! Όπως λεγόταν η Ινδία ως αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Είπαμε… «δεδομένοι», αλλά όχι και να μιλάμε με αποικιοκρατικούς όρους

Ώστε «διαμάντι του στέμματος» της εξαιρετικής μας στρατιωτικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί για τον Έλληνα πρωθυπουργό η Βάση της Σούδας!

Να θυμίσουμε ότι «διαμάντι του στέμματος» χαρακτηριζόταν η Ινδία ως αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας!

Είπαμε, να είμαστε «δεδομένη» ως χώρα, αλλά και να διεκδικούμε ρόλο αποικίας, δεν το θέλει ούτε ο Μπαϊντενάκης!

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το ακριβές απόσπασμα από την αντιφώνηση του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο:

«Κύριε Πρόεδρε, το εννοώ πραγματικά όταν λέω ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι σήμερα στο υψηλότερο, ιστορικό, επίπεδο. Την περασμένη Πέμπτη, η Βουλή μας επικύρωσε τη νέα Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Και αυτή η νέα συνεργασία δεν εκδηλώνεται μόνο στη ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη, την οποία ελπίζω να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε.

Έχει περιγραφεί από πολλούς ως το “διαμάντι του στέμματος” της εξαιρετικής στρατιωτικής μας σχέσης.

Αλλά εκδηλώνεται και στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη βορειοανατολική Ελλάδα, μόλις 500 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα και εκτός από τη στρατιωτική της σημασία για το NΑΤΟ, η Αλεξανδρούπολη, όπως συζητήσαμε, γίνεται με γρήγορους ρυθμούς περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και σημείο εισόδου για Yγροποιημένο Φυσικό Αέριο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Και η Ελλάδα σχεδιάζει να παίξει σημαντικό ρόλο ως πύλη για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φθηνές, ανανεώσιμες πηγές, κυρίως από τον ήλιο στη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ:
    “…ἐν οἷς ἐνίοτε καὶ ἡ γλῶττα λανθάνουσα προδότις ἀκούσιος γίνεται τῶν τῆς ψυχῆς ἀπορρήτων ἀρρωστημάτων” ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.
    ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: “ΘΕΛΕΙ Η Π@ΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ.”
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ