«Δια χειρός Σταθάκη» πακέτο στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

δια-χειρός-σταθάκη-πακέτο-στήριξης-885892

Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος και υποψήφιου βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, από οποιαδήποτε θέση και αν δραστηριοποιήθηκε πολιτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ως Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, θέση που κατείχε για μόλις ενάμιση χρόνο, άλλαξε ριζικά τον αναπτυξιακό νόμο. Πρόσφερε τη δυνατότητα για πρώτη φορά να λαμβάνουν ενίσχυση όχι μόνο σε μερικές δεκάδες μεγάλων επιχειρήσεων αλλά η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους το 90% των ενισχύσεων πήγαιναν σε ολιγάριθμο σχέδια αφορώντα κύρια τον τουρισμό. Πλέον με την παρέμβαση του Χανιώτη πολιτικού οι ενισχύσεις απλώθηκαν αναλογικά σε τομείς όπως η μεταποίηση, η αγροδιατροφή, η βιομηχανία κλπ ενώ ταυτόχρονα όπως αναφέρθηκε επελέγησαν για στήριξη και ΜμΕ πέρα από κάποιες λίγες μεγάλες επιχειρήσεις.

Παράλληλα με μια τιτάνια προσπάθεια έγινε εκκαθάριση των εκκρεμών εντάξεων σε παλαιότερους αναπτυξιακούς που χρόνιζαν μέχρι το 2015 στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομίας προκαλώντας δυσχέρειες στη διοικητική λειτουργία του υπουργείου.

Η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων συνολικά αλλά και του νέου αναπτυξιακού «δια χειρός Σταθάκη» πλέον αναγνωρίζεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους που δεν είναι άλλοι από τους συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς των Χανίων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης αναγνώρισε την συμβολή του κ. Σταθάκη στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην συμβολή του στην αναπτυξιακή τροχιά του νόμου όταν ο Υπουργός επισκέφθηκε το ΕΒΕΧ, δείτε ΕΔΩ.

Επίσης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Παντελής Πετσετάκης στη διάρκεια επίσκεψης του κ Σταθάκη στο Επιμελητήριο, ευχαρίστησε τον Υπουργό γιατί «οι προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στο σύνολό τους, έγιναν πράξη με τον νόμο του 2015», ενώ όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου εξήραν τη σημασία που είχε ο Αναπτυξιακός Νόμος του 2016 (Ν. 4399/2016) για την οικονομική, και όχι μόνο, ανέλιξη της χώρας, δείτε ΕΔΩ.

Στο σημείο αυτό ο κος Σταθάκης πρόσθεσε ότι «ο Αναπτυξιακός Νόμος του 2016 μετατόπισε το ενδιαφέρον από τις μεγάλες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να γίνεται άμεση εφαρμογή των διαδικασιών που παρέμεναν στάσιμες επί χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook