«Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε το καλοκαίρι» – Η υποστελέχωση «σκοτώνει» το ΕΚΑΒ Χανίων | Video

δεν-ξέρουμε-πώς-θα-λειτουργήσουμε-το-1461212

Την άμεση πρόσληψη προσωπικού, μαζί με μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων επικουρικών υπαλλήλων, καθώς το ΕΚΑΒ στα Χανιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, ζητάει η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του σωματείου, Νεκτάριος Παππουδάκης, τόνισε ότι το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει και μείωση της δυναμικότητας του τομέα και εξέφρασε αμφιβολίες αν θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά.

«Το ΕΚΑΒ στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αλλά με το προσωπικό χωρίς άδειες τα τελευταία δύο χρόνια. Με συναδέλφους με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη σε μια εργασία που καταπονεί. Τώρα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στη νέα τουριστική περίοδο και τα ήδη υφιστάμενα περιστατικά. Και έχουμε 10 συναδέλφους που θα βγουν σε αναστολή μόλις λήξει το πιστοποιητικό νόσησης και 4 επικουρικούς που πρέπει να πάρουν άδειες γιατί λήγει η σύμβασή τους εντός του χρόνου. Το ποσοστό μείωσης του προσωπικού ενδέχεται να ανέλθει στο 40% και προβλέπεται μεγάλη δυσκολία. Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους και την πολιτική ηγεσία να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή, να γίνουν άμεσες προσλήψεις και να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό», είπε ο κ. Παππουδάκης.

Βάσει των αναγκών, στα Χανιά χρειάζονται 44 άτομα ώστε να βγαίνουν τέσσερα ασθενοφόρα ανά βάρδια, αλλά το υπάρχον προσωπικό αποτελείται από 36 άτομα, εκ των οποίων θα αφαιρεθούν εκείνοι με τις αναστολές και τις άδειες, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζόμενων, δηλαδή θα μείνουν, όπως είπε, 22.

Ο κ. Παππουδάκης δήλωσε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις και στον τομέα του Καβρού, όπου υπηρετούν μόλις έξι άτομα και να λειτουργήσει τομέας ΕΚΑΒ στον Πλατανιά ή το Κολυμπάρι όπως έχει πολλές φορές ζητηθεί.

Άδειες; Ποιες άδειες;

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καταφέρει να κάνουν διακοπές επί δύο χρόνια και, παρότι δεν υπάρχει σε ισχύ κάποια διάταξη που να απαγορεύει να δοθούν άδειες, αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί πρέπει να βγαίνουν πρώτα οι βάρδιες. Ο νόμος προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να λαμβάνουν άδεια τουλάχιστον δέκα συνεχόμενων ημερών ανά τετράμηνο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό στον τομέα ΕΚΑΒ στα Χανιά:

«Το προσωπικό δεν έχει πάρει άδεια δύο χρόνια. Πρέπει να προγραμματιστούν οι άδειες και να πάρει ο κάθε συνάδελφος, αλλά δεν γίνεται να δοθούν άδειες αν δεν βγαίνει η υπηρεσία. Η λύση είναι να αυξηθεί το προσωπικό, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα, βλέπω δυσοίωνο το καλοκαίρι. Και με είκοσι άτομα προσωπικό το καλοκαίρι, δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί το ΕΚΑΒ να λειτουργήσει καλύπτοντας όλο τον νομό, ούτε στο όριο ασφαλείας. Έχουμε ακούσει υποσχέσεις, αλλά δεν πιστεύουμε τίποτα αν δεν το δούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων.

Στα θετικά, το γεγονός ότι τα ασθενοφόρα είναι σε καλή κατάσταση και σχετικά καινούρια. Η διάθεση των διασωστών και η αμεσότητα με την οποία πασχίζουν πάντα να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό. Και το γεγονός ότι έχουν πια μεγάλη εμπειρία.

Σε κάθε οργανωμένο κράτος υπάρχουν υπηρεσίες που δεν νοείται να μη λειτουργούν σωστά. Τέτοιες υπηρεσίες είναι η Πυροσβεστική, τα σώματα ασφαλείας και προφανώς το ΕΚΑΒ. Αν το κράτος δεν κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη ζωή των πολιτών του – γιατί σε τελική ανάλυση περί αυτού πρόκειται – τότε είναι απορίας άξιο τί αξιολογεί ψηλότερα από την ανθρώπινη ζωή.

Τέλος, ο κ. Παππουδάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε σειρά επιχειρήσεων των Χανίων που συνέβαλαν στην επισκευή ασθενοφόρου που είχε υποστεί βλάβη έπειτα από ατύχημα.

zarpanews.gr zarpanews.gr

11 thoughts on “«Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε το καλοκαίρι» – Η υποστελέχωση «σκοτώνει» το ΕΚΑΒ Χανίων | Video

  1. έχουμε 10 συναδέλφους που θα βγουν σε αναστολή μόλις λήξει το πιστοποιητικό νόσησης

    ε και?
    ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ!!!

  2. Παπατζής μας παραμυθιάζει με παπατζηλικια ! Όλοι κλαίτε και γλύφετε τους πολιτικούς να σας βάλουν σε κάποια θέση ( που σίγουρα δεν αξίζετε γιατί αλλιώς δεν θα γλύφατε ) και μόλις διοριστείτε κάπου σε ένα χρόνο νομίζετε ότι διοικείτε την Ελλάδα, ότι ξέρετε τα προβλήματα και τις λύσεις τους που είναι πάντα η γραμμή του κόμματος σας, προσλήψεις, περισσότερο προσωπικό ( για να μπορείτε να κάνετε κοπάνα και να πληρώνεστε ) και βέβαια περισσότερα χρήματα ! Προσωπικά από τη φάτσα σου καλύτερα να πάω περπατώντας στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή καρδιάς παρά να μπω στο ασθενοφόρο που οδηγάς ! Η χώρα θα σωθεί από σας οταν θα καταργηθεί η μονιμότητα, όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της γης ! Πρόεδροι είναι το 95% των ψεκασμένων Ελλήνων, μην περιμένεις λοιπόν να δεις τη μούρη σου στα χαρτονομίσματα της χώρας σύντομα !

  3. ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΛΟ
    …ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
    ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ -ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ΜΑ ΤΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ!
    ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!

  4. Ο/Η Αστα αυτά ρε Πατούχα, τραβά να πλύνεις τα πόδια σου γιατί μυρίζει και φοτωγραφία σου λέει:

    Δεν πειράζει, πήγαινε πίσω να φτιάχνεις τυρόγαλο όπως εκανες πριν και άσε μας εμάς να ….σωθούμε μονάχοι ! Το άγαλμα σου μην ξεχάσεις να βαλεις έξω από τη στάνη βοσκέ …….διασώστη της θέσης σου !
    Μέχρι τώρα είχαμε τα σούργελα Παγώνη, Βασιλακόπουλο, Τζανή κλπ που μας τρομοκρατούσαν τώρα άρχισαν και οι νεροκουβαλητές τους !

  5. Τα παραπάνω σχόλια είναι άκρως προσβλητικά όχι μόνο για την εργασιακή σχέση αλλά και για την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση. Σίγουρα από ανθρώπους χωρίς κοινωνική συνείδηση…η ποταπή αντίδραση δικαιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους.

  6. Όσοι γράφουν σχόλια και μάλιστα επικριτικά, θα πρέπει να υπογράφουν με το όνομα και το επίθετό τους και όχι με ψευδώνυμα, διαφορετικά είναι τσάμπα μάγκες.

    1. Οι άνθρωποι σχολιάζουν μια δήλωση που έκανε ο εργαζόμενος και καλά κάνουν, εσυ όμως σχολιάζεις για την ανάγκη να ξέρεις την ταυτότητα των σχολιαστών όποτε όλοι μπορούμε να υποθέσουμε τι δουλειά έκανε ο πατέρες σου η παπούς σου την κατοχή φορώντας κουκούλα να μην φαίνεται το πρόσωπο του ! Άξιος γιος και εγγονός λοιπόν ………Ελληναρά κότα !

      1. Κουκούλα φοράς εσύ που γράφεις κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Εγώ έβαλα το ονοματεπώνυμό μου. Εσύ όμως είσαι θρασύδειλος.

        1. Εγώ σχολιάζω τις δηλώσεις αγράμματε, δεν ζητάω ονοματεπώνυμα των σχολιαστών σαν ρουφιάνος και καταδότης ! Και για να χούμε και καλό ερώτηση τι χρειαζεσαι τα ονοματεπώνυμα μας ? Εκτός και αν θελεις να βγάλεις λαθραία ελληνικά έγραφα σε λαθραίους ! Η μήπως για να γίνεις ωφέλιμος σε κάποια υπηρεσία ? Γιατί να το κανείς από περιέργεια δεν έχει νόημα, άρα πάμε στη παλια μου υπόθεση, η ρουφιάνος η καρφί ! Διάλεξε !

          1. Το γεγονός ότι αδυνατείς να κατανοήσεις κάτι τόσο απλό, όσο αυτό που γράφω, δείχνει πόσο προβληματικός είσαι. Και σου το λέω επώνυμα. Περαστικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook