«Δεν είμαι διατεθειμένος για αλλαγές» – Τι είπε ο Μητσοτάκης στην διακαναλική για τον ΒΟΑΚ | Video

δεν-είμαι-διατεθειμένος-για-αλλαγές-1691417

Την πρόθεσή του να μην κάνει αλλαγές στην χάραξη του νέου ΒΟΑΚ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε από τον δημοσιογράφο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, Λευτέρη Κουρκουλό, σχετικά με την ενδεχόμενη προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου στο ΣτΕ, κατά της έγκρισης της επιμέρους μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις παρακάμψεις πόλεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «η ΝΔ σέβεται πάντα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε: «Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα τοπικά συμφέροντα και ας δούμε επιτέλους για μία φορά την μεγάλη εικόνα».

Αναλυτικά:

Ερώτηση: Στο ΣτΕ αναμένεται να προσφύγει ο Δήμος Ηρακλείου κατά της έγκρισης της επιμέρους μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις παρακάμψεις πόλεων του νέου ΒΟΑΚ, η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της διχοτόμησης της πόλης από τον αυτοκινητόδρομο.

Σκοπός της προσφυγής, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι να πραγματοποιηθεί η υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ σε επιλεγμένα τμήματα που αφορούν τον αστικό ιστό.

Ανάλογες αντιδράσεις έχουν προκύψει και από κατοίκους και επιχειρηματίες του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, που ζητούν υπογειοποίηση τμήματος του ΒΟΑΚ καθώς επικαλούνται  πρόκληση ηχορύπανσης. Θα εισακουστούν αυτά τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών από την ΝΔ, κύριε πρόεδρε;

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να επαναλάβω το αυτονόητο. Η ΝΔ σέβεται πάντα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και οποιοσδήποτε θεωρεί ότι θίγεται έχει την δυνατότητα να προσφύγει σε αυτήν και να αναμένει την εκδίκαση της απόφασής του.

Για πρώτη φορά έχουμε ένα έργο το οποίο μπορεί να γίνει πράξη. Ήδη εργοτάξια έχουν ξεκινήσει στο πρώτο κομμάτι του ΒΟΑΚ, το δημόσιο έργο στον Άγιο Νικόλαο. Έχει υπογραφεί το δεύτερο κομμάτι που αφορά τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το έργο περί τη Χερσόνησο.

Ήδη έχουν κατατεθεί τρεις προσφορές για το κομμάτι σύμβασης παραχώρησης για το κομμάτι Ηράκλειο-Χανιά με τις σχετικές προαιρέσεις για να φτάσει ο δρόμος μέχρι το Καστέλι.

Κατανοώ  ότι κάθε τοπική κοινότητα μπορεί να αισθάνεται ότι η χάραξη θα ήθελε να είναι λίγο διαφορετική, όμως δεν είμαι διατεθειμένος αυτή τη στιγμή να κάνω αλλαγές. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο.

Ας αναλογιστούμε όλοι  -χρησιμοποιώ α’ πληθυντικό ως Κρητικός- την τεράστια σημασία αυτού του έργου, τον φόρο αίματος που πληρώνουμε κάθε χρόνο επειδή έχουμε μείνει με έναν δρόμο ο οποίος ουσιαστικά έρχεται από την δεκαετία του ’60. Την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να δώσει ο νέος ΒΟΑΚ. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα τοπικά συμφέροντα και ας δούμε επιτέλους για μία φορά την μεγάλη εικόνα.

zarpanews.gr

One thought on “«Δεν είμαι διατεθειμένος για αλλαγές» – Τι είπε ο Μητσοτάκης στην διακαναλική για τον ΒΟΑΚ | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook