«Δαγκωτό» Κρήτη… ψηφίζουν οι Γερμανοί τουρίστες

δαγκωτό-κρήτη-ψηφίζουν-οι-γερμανο-851405

Τον Ιούλιο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η ιταλική, για δεύτερη φορά το 2019. Η βρετανική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση διατηρήθηκε η αγορά της Γερμανίας, με Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των τουριστών της χώρας. Στην τέταρτη θέση, βρέθηκε για πρώτη φορά το 2019, η αγορά της Σερβίας ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η τουρκική αγορά.

"Ψηφίζουν" Κρήτη οι Γερμανοί τουρίστες!

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία διατήρησαν τη θέση τους στο top-5 των χωρών ενώ βελτίωση της θέσης τους κατέγραψαν η Σερβία και η Τουρκία. Στο γράφημα 2 αποτυπώνεται η εξέλιξη των top-3 κυριότερων αγορών για τη Ελλάδα, για τα έτη 2018 και 2019. Αν και υπάρχει διαρκής εναλλαγή μεταξύ των τριών αγορών, η γερμανική και η βρετανική αγορά είναι συνολικά ισχυρότερες από την ιταλική και περίπου ισόβαθμες μεταξύ τους.

"Ψηφίζουν" Κρήτη οι Γερμανοί τουρίστες!

Τον Ιούλιο του 2019, το 40% των κρατήσεων αφορούσε σε ταξίδια Μεσοβδόμαδα, το 18% σε ταξίδια Σαββατοκύριακου και το 42% σε ταξίδια Διακοπών. Τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τα ταξίδια Μεσοβδόμαδα ήταν 43%, τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου 25% και τα ταξίδια Διακοπών ήταν 33%. Σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο παρατηρείται μείωση στα ταξίδια Μεσοβδόμαδα όσο και στα ταξίδια Σαββατοκύριακου και αύξηση στα ταξίδια ΔιακοπώΝ

Οι προορισμοί

Στον πίνακα 12 αποτυπώνονται οι προορισμοί της γερμανικής αγοράς για τον Ιούλιο του 2019. Ο προορισμός της Αθήνας διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η χώρα Μυκόνου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Θεσσαλονίκη. Στην τέταρτη θέση διατηρήθηκε το Ρέθυμνο, στην πέμπτη θέση η Χερσόνησος (Ηράκλειο Κρήτης) και στην έκτη θέση το Φαληράκι. Στην έβδομη θέση υποχώρησαν τα Φηρά, ενώ στην όγδοη θέση βρέθηκε η Καρδάμαινα. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την Οία στην ένατη θέση και τη Γεωργιούπολη στη δέκατη.

"Ψηφίζουν" Κρήτη οι Γερμανοί τουρίστες!

Στον πίνακα 13 αποτυπώνεται η σύγκριση των προορισμών της γερμανικής αγοράς για τα έτη 2018 και 2019. Σταθερή παρέμεινε η θέση της Αθήνα και της χώρας της Μυκόνου τον Ιούλιο του 2019 έναντι του Ιουλίου του 2018. Βελτίωση της θέσης τους κατέγραψαν οι ακόλουθοι προορισμοί: η Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, η Χερσόνησος, το Φαληράκι και η Καρδάμαινα.

"Ψηφίζουν" Κρήτη οι Γερμανοί τουρίστες!

Επιδείνωση στη γερμανική αγορά κατέγραψαν οι προορισμοί της Σαντορίνης (Οία, Καμάρι, Φηρά), το Ηράκλειο και η Γεωργιούπολη.

"Ψηφίζουν" Κρήτη οι Γερμανοί τουρίστες!
Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook