“Χαραμάδα” αισιοδοξίας: Έξι γυναίκες θετικές στον κορονοϊό γέννησαν μωρά χωρίς COVID-19

Έξι γυναίκες με covid γέννησαν υγιέστατα μωρά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σκορπώντας μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη που δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό.

Χαμόγελα αισιοδοξίας μέσα στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλονίκη έρχεται να σκορπίσει η είδηση που μεταδίδει η ΕΡΤ σύμφωνα με την οποία τις τελευταίες ημέρες έξι γυναίκες ασθενείς με κορονοϊό γέννησαν υγιέστατα μωρά στο Ιπποκράτειο χωρίς να είναι μολυσμένα και οι μητέρες είναι καλά στην υγεία τους.

Η είδηση δίνει μια μικρή ψυχολογική ώθηση σε γιατρούς και νοσηλευτές γιατί κατά τα άλλα η κατάσταση είναι οριακή.

Είναι ενδεικτικό ότι χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ άρχισε την εφημερία του σήμερα το πρωί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς και οι 26 που διαθέτει είναι γεμάτες όπως επίσης και τουλάχιστον 220 απλές κλίνες covid.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο υφυπουργός, που έφτασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη από την Πιερία, συμμετέχει σε συσκέψεις με αντικείμενο τη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε δομές υγείας της πόλης, ενώ είχε πριν από λίγο σύσκεψη με τις διοικήσεις των δύο υγειονομικών περιφερειών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ieidisieis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ