«Αρετούσα» για τους Κρητικούς η νέα κακοκαιρία που έρχεται – Γιατί τη βάφτισαν έτσι

αρετούσα-για-τους-κρητικούς-η-νέα-κα-981271

Την απόφαση να δώσουν καθαρά «κρητικό χρώμα» στην νέα κακοκαιρία που σύμφωνα με τις προγνώσεις θα «χτυπήσει» το νησί μας την ερχόμενη εβδομάδα, πήραν οι διαχειριστές της σελίδας «Μετεωκρήτες» με αφορμή – όπως αναφέρουν – το γεγονός ότι η Κρήτη αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των νέων έντονων καιρικών φαινομένων, όπως γράφει και το cretalive.gr

Και την βάφτισαν «Αρετούσα»!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους «Μετεωκρήτες» τα πράγματα αναμένονται ως εξής:

«Δυστυχώς παίρνουμε ένα από τα χειρότερα σενάρια όσον αφορά την κακοκαιρία που ξεκινάει από την Τρίτη! Πολύωρες κι έντονες βροχοπτώσεις, σε μια κακοκαιρία που δείχνει να μας απασχολεί για 4 ή 5 μέρες (με σκαμπανεβάσματα στις εντάσεις των φαινομένων) και ν’ απασχολεί σε Πανελλαδικό επίπεδο κυρίως την Κρήτη!

Κάτι ακόμα πιο σοβαρό …Τα επίπεδα των χιονοπτώσεων θα ξεκινούν από αρκετά μεγάλα υψόμετρα (1600-1800μ) κι όταν βλέπουμε ότι στα 1200 -1300μ έχει ένα δύο μέτρα χιόνι, η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη!

Φωνάζουμε εδώ και μέρες κι όσο πλησιάζουμε και βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, συστήνουμε μεγάλη προσοχή!

Οι αρμόδιοι φορείς κι όλοι μας, πρέπει να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κι αυτοπροστασίας!

Λογικά, μιας και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το νησί μας, η ονομασία θα συστήναμε να έχει Κρητικό όνομα. Εμείς ανεπίσημα θα την ονομάσουμε «Αρετούσα» κι ας ελπίσουμε να περάσει χωρίς πολλά προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook