“Απτόητοι” οι Κρητικοί! Ο ΒΟΑΚ στους δρόμους με τις περισσότερες τροχονομικές παραβάσεις

Απτόητοι οι Κρητικοί οδηγοί συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται, καθώς όπως προκύπτει από τους ελέγχους της Αστυνομίας, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι μεταξύ των δρόμων στην χώρα που διαπιστώνονται οι περισσότερες τροχονομικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με της ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (22 έως 28 Ιουνίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από (1.064) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (29.070) οχήματα και βεβαιώθηκαν (5.955) στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και (665) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (642), της Θεσσαλονίκης (565), της Πιερίας (429), του Κιλκίς (427), της Φθιώτιδας (321) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (277).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.»

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Mα οι δρομοι σκοτωστρες φταινε!!!Μα οι διασταυρωσεις καρμανιολες φταινε!!!

    “Συν Αθηνα και χειρα κίνει” ή κατα το χριστιανικοτερον
    “Αγιε Νικολα βοηθα με,παρε κι εσυ το γαμ…νο το ποδι σου από το γκάζι”….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ