«Άνω-κάτω» το δημοτικό συμβούλιο για την δωρεά της Λέσχης Χανίων: Απειλούν με προσφυγές τα μέλη – Γιατί αποσύρθηκε το θέμα

άνω-κάτω-το-δημοτικό-συμβούλιο-για-τ-809269

Αποφασισμένα να «παγώσουν» την μετατροπή του κτηρίου στην Ηρώων Πολυτεχνείου 10 σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μέλη της Λέσχης Χανίων, απειλώντας ακόμα και να πάρουν πίσω τη δωρεά του ακινήτου.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε μετά από σχετική πρόταση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, ώστε να μοιραστεί σε όλα τα μέλη του συμβουλίου και της Λέσχης, η έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το κτήριο είναι ακατάλληλο για φιλοξενία βρεφονηπιακού σταθμού.

Το προς συζήτηση θέμα, αφορούσε την μετατροπή του κτηρίου σε αναγνωστήριο – αρχείο των δημοτικών βιβλιοθηκών, εισήγηση την οποία πρόσφατα απέρριψε το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της Λέσχης Χανίων, Γιάννης Φραγκάκης, ο γραμματέας Μιχάλης Ζουμαδάκης και το μέλος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, εμβαδού 600 τμ και εμπορικής αξίας κοντά στο 1 εκ. ευρώ, δωρήθηκε στον Δήμο Χανίων αποκλειστικά για στέγαση βρεφονηπιακού σταθμού που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή ή άλλης δομής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ειδάλλως όπως είπαν θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει σε δωρεά προς τον Δικηγορικό Σύλλογο ή προς το Πολυτεχνείο Κρήτης που έχουν πραγματική ανάγκη για βιβλιοθήκη, αντίθετα με τον Δήμο Χανίων, ο οποίος έχει αγοράσει νεοκλασικό κτήριο στην οδό Τζανακάκη για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα παρουσίασαν όλη την σχετική αλληλογραφία όπως και τις επιστολές του Δημάρχου προς αυτούς. «Εάν πάρετε απόφαση για βιβλιοθήκη θα την προσβάλουμε στην Αποκεντρωμένη και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας» τόνισαν. Ακόμα κατηγόρησαν τον Δήμαρχο για έλλειψη ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι έμαθαν από τα ΜΜΕ για την απόφασή του να αλλάξει τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, υποστηρίχθηκε πως η μετατροπή του κτηρίου σε βρεφονηπιακό αντιμετωπίζει προβλήματα στατικής επάρκειας. Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Βάμβουκας, η δημιουργία βιβλιοθήκης συνάδει με τον κοινωφελή χαρακτήρα της χρήσης που προβλέπει το παραχωρητήριο. Ωστόσο, αυτό αμφισβητήθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να ζητούν γραπτή τεκμηρίωση του ισχυρισμού.

Τελικά ο κ. Ξανθουδάκης τόνισε πως η τεχνική έκθεση υπάρχει και πως δεν γνωρίζει γιατί δεν έχει φτάσει στα χέρια των συμβούλων και κατέθεσε την πρόταση να αποσυρθεί το θέμα, κάτι που έγινε τελικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook