«Ανάσες» του Δήμου Χανίων σε επιχειρηματίες και δημότες στις μέρες του κορονοϊού

ανάσες-του-δήμου-χανίων-σε-επιχειρη-1000684

Για προσπάθεια του Δήμου Χανίων να ανακουφίσει έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων αλλά και τους Δημότες, που επλήγησαν σοβαρά από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά και κάποιες «ανάσες» στους δημότες, μίλησε την Παρασκευή στον SUPER FM 89.6 και τον Δημήτρη Παππά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου.

Αρχικά ο κ. Αλόγλου εξήγησε πως κάθε πρωτοβουλία ή παρέμβαση της Δημοτικής αρχής των Χανίων, προσπαθούν να είναι ουσιαστικές, να δίνουν λύσεις σε προβλήματα και να είναι σύννομες.

Μετά λοιπόν το άρθρο της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης, ο Δήμος Χανίων θα εισηγηθεί προς έγκρισή στο Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής συγκεκριμένα μέσα ανακούφισης επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού:

Απαλλαγή από την καταβολή των τελών κατάληψης χώρου στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν. Θα γίνει προσπάθεια μέσω του δικαιώματος που προσφέρει το ΦΕΚ για την απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε δημοτικά ακίνητα, όπως στη δημοτική αγορά και σε κάποια καταστήματα στην πόλη.

Επίσης η ΠΝΠ ορίζει διαδικασίες για αυτά και αναστολές πληρωμών για τα ακίνητα που βρίσκονται σε κυλικεία και σχολικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα ο κ. Αλόγλου ενημέρωσε ότι με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμος Χανίων ζητά το δικαίωμα να απαλλάξει επιχειρήσεις που λειτούργησαν μέσα στον Μάρτιο και είναι υπόχρεες στην καταβολή δημοτικού τέλους.

Πέρα όμως από τον επιχειρηματικό κόσμο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, δοκιμάζεται εξίσου και οι απλοί συμπολίτες μας, στους οποίους η κρίση που βιώνουν, όχι μόνο έχει δημιουργήσει τεράστιες ανάγκες αλλά έχει και οικονομικό αντίκτυπο.

Έτσι ο Δήμος Χανίων συνεχίζει τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών παλαιότερων ετών των δημοτών, μέτρο που όπως είπε ο Κ. Αλόγλου «έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους Δημότες μας, αφού πολλοί ρύθμισαν τις οφειλές τους , σίγουρα όμως όχι στο σύνολό τους, μιας και εξακολουθούν να είναι μεγάλα τα ποσά που δεν έχουν ρυθμιστεί. Ποσά που μπορούν να διακανονίσουν οι Χανιώτες, χωρίς προσαυξήσεις, χωρίς πρόστιμα, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, μιας και μετά από όλη αυτή την πανδημία που περνάμε, σίγουρα θα υπάρξει συσσώρευση των οικονομικών χρεών».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εμπειρία του δημοτικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επεσήμανε ότι «μολονότι σε άλλες χώρες θεωρείται δεδομένο, για μας ήταν κάτι το πρωτοπόρο, πρωτόγνωρες εμπειρίες, που τουλάχιστον θα μας δοθεί η δυνατότητα να τις εξελίξουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

Τέλος αναφερόμενος στις αλλαγές που έγιναν στο ΚΕΠ του δήμου Χανίων, λόγω κορονοϊού και τη λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας, ο κ. Αλόγλου υποστήριξε ότι ο Δήμος Χανίων, παράλληλα έχει δώσει και το δικαίωμα σε εργαζόμενους κάποιων υπηρεσιών που η φυσική τους παρουσία δεν είναι απαραίτητη να εργάζονται από το σπίτι τους. Υπάρχουν όμως και υπηρεσίες όπως είναι της καθαριότητας, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής η κάποια συγκεκριμένα τμήματα της υπηρεσίας οικονομικών, στα οποία οι υπάλληλοι εργάζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και δεκτικότητα για τις μέρες που ζούμε…».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook