«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» η απάντηση της ΔΕΥΑΧ στο zarpanews.gr για τον «γελοίο δρόμο» στα Χανιά

άλλα-λόγια-να-αγαπιόμαστε-η-απάντησ-830102

«Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου», θα μπορούσε επίσης να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος μετά την απάντηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) για το ρεπορτάζ του zarpanews.gr: Ο δρόμος στα Χανιά με την ίδια (γελοία) ιστορία εδώ και χρόνια (κλικ εδώ) όπου παρουσιάζονται οι κακοτεχνίες και οι φθορές που έχει υποστεί ο δρόμος.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση του Δήμου Χανίων προσπάθησε να μαζέψει τα ‘ασυμμάζευτα’ και να δικαιολογήσει την κακοτεχνία που υπέστησαν οι δρόμοι στην περιοχή της Χαλέπας, πέριξ της οδού Αρχιμήδους και την μετέπειτα αδιαφορία για σχεδόν 3 χρόνια.

Αναφέρει πως υπάρχει μελέτη που παραλήφθηκε πρόσφατα από τη ΔΕΥΑΧ και αφορά την πλήρη αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα και κατασκευή δικτύων για τα όμβρια, έργο που θα δημοπρατήσει τον Απρίλη του 2019, με προϋπολογισμό 4.850.000 ευρώ -χωρίς ΦΠΑ- και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της επιχείρησης.

Δηλαδή, για να καταλάβει και ο κάθε πολίτης, η ΔΕΥΑΧ μας λέει πως:

1ον κακώς το θίξαμε αφού έχει ήδη κανονίσει να αρχίσει το έργο μετά το Πάσχα του 2019, άσχετο το ότι η κατάσταση παραμένει και διαιωνίζεται για τουλάχιστον 2,5 χρόνια
2ον δυστυχώς δεν το γνώριζε κανείς αρμόδιος, αφού μόλις ενημερώθηκαν οι ίδιοι άρχισαν οι διαδικασίες για να ξανά-φτιαχτεί ο κατεστραμμένος δρόμος από την αρχή
3ον και κυριότερο, το έργο θα γίνει και πάλι με τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι πολίτες από τα τέλη, όπως ακριβώς δηλαδή και την πρώτη φορά, το Σεπτέμβρη του 2016 με τους τότε πόρους του Δήμου Χανίων.

Η στάση πάντως των υπηρεσιών που τόσο καιρό κωλυσιεργούν με την κατάσταση να παραμένει όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αποτελεί ξεκάθαρο κίνδυνο για τους διερχόμενους και προκαλεί φθορές στα οχήματα τους.

Το θέμα αγαπητοί αρμόδιοι δεν είναι να απαντάτε σε έργο που ΘΑ γίνουν, αλλά να παίρνει κάποιος εξίσου αρμόδιος την ευθύνη και να ζητά συγνώμη από τους πολίτες, για τα λεφτά που -ουσιαστικά- «πετάχτηκαν» την πρώτη φορά και θα χρειαστεί να δαπανηθούν άλλα για να ξανα-γίνει τα έργα από την αρχή!

Και για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ολόκληρη η απάντηση της ΔΕΥΑΧ στο δημοσίευμα του zarpanews.gr:

«Η απαραίτητη μελέτη για την κατασκευή δικτύων ομβρίων στην επικράτεια του Δήμου Χανίων παραλήφθηκε πρόσφατα από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και περιλάμβανε τοπογραφικές αποτυπώσεις και υδραυλικές μελέτες, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε η αναγκαία περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Φέτος και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου 2019, έχει οριστεί η δημοπράτηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», προϋπολογισμού 4.850.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σ’ αυτό το έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε όλο το πλάτος της συγκεκριμένης οδού, με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook