«Άκυρο» από την Περιφέρεια για τις εθελοντικές στειρώσεις του Δήμου Χανίων

άκυρο-από-την-περιφέρεια-για-τις-εθε-739505
φωτό αρχειου

Άκυρη βγάζει την απόφαση για τις εθελοντικές στειρώσεις του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (δείτε ΕΔΩ), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με έγγραφό της προς τον Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με την απάντηση της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για να γίνει η όλη διαδικασία, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων, όπως είχε αποφασιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, παρά την αντίθετη γνώμη της δημοτικής αρχής και την καταψήφιση της απόφασης.

«Εγκαλείτε τη νομιμότητα όλοι εσείς που κόπτεστε δήθεν τώρα για τις στειρώσεις; Όταν και στο παρελθόν είχε πάει να γίνει κάτι ανάλογο, είχε παρέμβει εισαγγελέας για παρατυπίες στη διαδικασία. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό, αλλά θα προωθήσουμε το ζήτημα όπως έχουμε σχεδιάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Να προσβάλει ο Δήμος την απόφαση της Αποκεντρωμένης ζήτησε ο Άρης Παπαδογιάννης, ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην προβάλει τις νομότυπες διαδικασίες για να υπεκφύγει από την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Όταν θέλουμε να πούμε ότι κάτι είναι παράνομο είναι πολύ εύκολο να βρούμε κάτι, ας γίνει μια συνεννόηση για να βρεθεί λύση για το θέμα, είπε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, με τη Νίκη Αποστολάκη να αναφέρει ότι υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου Χανίων με τα φιλοζωικά σωματεία, για να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Η διαδικασία αυτή παρότι είμαστε υπέρ όλοι, δημιουργεί ζητήματα νομιμότητας. Προτείνω στη δημοτική αρχή, να δει με ανοικτότερο βλέμμα το θέμα ώστε να βρεθεί λύση, ανέφερε ο Τάσος Βάμβουκας.

Ο Γιάννης Σαρρής, είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν οι στειρώσεις αν μείνουμε στα κωλύματα τη υπηρεσίας. «Στον γειτονικό Δήμο Αποκορώνου γιατί γίνονται κανονικά;», διερωτήθηκε.

Στο ίδιο κλίμα οι απαντήσεις των κ.κ. Βουρλάκη και Ρίζου, λέγοντας ότι δεν πρέπει να κολλάμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook