“Αγριεύει” το Βερολίνο: “Αδικαιολόγητη η Τουρκία για τη Λιβύη”

Φαίνεται ότι το Βερολίνο έχει αρχίσει να στερεύει από υπομονή έναντι της Άγκυρας, πολλώ δε μάλλον τώρα που διαπιστώνει ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν γνωρίζει όρια και φραγμούς, αλλά, αντιθέτως, ακόμα κι όταν πιάνεται με… τη γίδα στην πλάτη, ζητάει και τα ρέστα.

Η διαμαρτυρία της Τουρκίας για την έρευνα που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες επί τουρκικού πλοίου στο πλαίσιο της αποστολής «Irini» της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδικαιολόγητη, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής “Irini”…Οι κατηγορίες που διατυπώνονται κατά των στρατιωτών είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα μετά την επιχείρηση νηοψίας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο λόγω υποψιών ότι μετέφερε παρανόμως όπλα προς την Λιβύη από γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εποπτεύει την τήρηση του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

Πηγή: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ