“Αγκαλιά” με τις προλήψεις οι Έλληνες: 4 στους 10 πιστεύουν στα μάγια και στο “μάτι”

Λίγο λιγότεροι από τους μισούς ανθρώπους στην Ελλάδα πιστεύουν στα μάγια και τη βασκανία, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας. Τι ποσοστά παρουσιάζουν οι άλλες χώρες.

Σημαντική θέση στην ελληνική κοινωνία φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι προλήψεις καθώς, σύμφωνα με έρευνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες πιστεύουν στο “κακό μάτι” και τα μάγια.

Η μαγεία παραμένει ελκυστική για τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, ωστόσο σε κάποιες περιοχές οι δεισιδαιμονίες είναι περισσότερο δημοφιλής από άλλες.

Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου το ποσοστό φαίνεται αυξημένο, με τέσσερις στους δέκα στη χώρα να πιστεύουν στη μαγεία και το “κακό μάτι”, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PLoS One».

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα οικονομικών του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον συμμετείχαν μέσω συνεντεύξεων περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι από 95 χώρες.

Η έρευνα εκτιμά ότι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη πιστεύουν στη μαγεία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Οι διαφορές από χώρα σε χώρα είναι μεγάλες, και η περίπτωση της Ελλάδας παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με την Τουρκία. Από την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τόσο στην κουλτούρα τους τις δεισιδαιμονίες, ειδικά σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, 9% παρατηρούμε στη Σουηδία, ενώ η Τυνησία φαίνεται αρκετά, θα έλεγε κανείς, εξαρτημένη από τη μαγεία με ποσοστό 90%.

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ