Πύρρος Δήμας: Μια φέτα καρπούζι παραλίγο να μου στερήσει το χρυσό στο Σίδνεϊ

πύρρος-δήμας-μια-φέτα-καρπούζι-παραλί-1408722

Ιστορίες από την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ θυμάται ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας. Πώς το καρπούζι λίγο έλλειψε να του στερήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Στην προετοιμασία για το Σίδνεϊ, ο Ιακώβου μάς είχε πάει στην Κύπρο. 102 μέρες. Ήμασταν στην Αθήνα, πήγαμε στην Κω, μετά Σάμο και ύστερα μας πήγε στην Κύπρο. Ήμασταν σε ένα χωριό τέρμα Θεού στο βουνό και γυμναζόμασταν σε ένα κλειστό γυμναστήριο σχολείου. Πάντα προετοιμαζόμασταν με 4-5 κιλά σωματικού βάρους παραπάνω. Το όριο ήταν 90 και εγώ ήμουν συνέχεια 90 κιλά» λέει αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

«Εκείνο το διάστημα έτρωγα μόνο σαλάτα και κρέας. Πώς μου ήρθε και ξεκίνησα κάθε βράδυ να παίρνω μια φέτα καρπούζι και να την τρώω σιγά σιγά μέχρι να πάω για ύπνο. Τι είναι το καρπούζι, λέω, νερό. Τρεις τέσσερις μέρες αφού ξεκίνησα την ιστορία με το καρπούζι, έρχεται ο Χρήστος να με ζυγίσει. 90.600. Μου λέει ο Χρήστος “τρως”. “Χρήστο”, του λέω, “δεν τρώω”. Νερό, σαλάτα, κρέας, τίποτα άλλο. Μου λέει “τρως, δεν μπορεί”. Του λέω, “Χρήστο δεν υπάρχει περίπτωση να τρώω και να κάνω κάτι άλλο εκτός προγράμματος” περιγράφει.

«Μετά από μια βδομάδα ζυγίζομαι. 91.200. Έχουμε ξεφύγει τελείως από το σχέδιο. Αυτό είναι πολύ κακό για έναν αθλητή που θα χάσει 6 κιλά παραπάνω από το σωματικό του βάρος (σ.σ. μέχρι τον αγώνα). Εγώ είχα και το κακό ότι πήγαινα στους αγώνες ένα κιλό πιο κάτω από την κατηγορία μου για να είμαι πιο ελαφρύς από τους άλλους. Για μένα λοιπόν, σήμαινε ότι στον αγώνα θα ήμουν 8+ κιλά κάτω. Ένας αθλητής πολύ δύσκολα αντεπεξέρχεται με αυτά τα κιλά. Τέλος πάντων, μου βάζει πάλι χέρι ο Χρήστος, τα βάζουμε κάτω τι τρώω και εκεί του λέω γι το καρπούζι και μου λέει “δεν γίνεται, δεν πάμε καλά, αυτό που κάνεις είναι έγκλημα”.

Οι σάουνες ήταν πολύ οργανωμένες, ήταν 15 σάουνες στη σειρά, με διάφορες θερμοκρασίες. Ξεκινούσαν από 40 βαθμούς κι έφταναν στους 120. Έμπαινα στη σάουνα με τους 40, έβγαινα για κρύο ντους. Έμπαινα στους 50, έβγαινα για κρύο ντους κ.ο.κ. Έκανα όλη τη γύρα μέχρι τους 120 και μετά τυλιγόμουν με κουβέρτες και πετσέτες και καθόμουν σε ένα δωμάτιο, ίδρωνα όσο ίδρωνα, και μετά ξανά τα ίδια. Έκανα τρεις φορές αυτούς τους γύρους κι έφυγα από εκεί 86.400. Έχασα 1.600 από τη σάουνα» θυμάται ο Πύρρος Δήμας.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook