Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο: Ρομά επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο που επέβαινε μητέρα με το παιδί της

πυροβολισμοί-κατά-αστυνομικών-στον-α-1583758

Πυροβολισμοί από ομάδα Ρομά κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ το βράδυ της Πέμπτης στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, το επεισόδιο συνέβη όταν οι Ρομά, που έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους, προσπάθησαν να επιτεθούν σε διερχόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μία μητέρα και το παιδί της.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έσπευσαν άμεσα και τότε οι συγκεντρωμένοι πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια η ομάδα των Ρομά τράπηκε σε φυγή βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενα οικήματα.

Η αστυνομία ύστερα και από τις επιθέσεις εναντίον πολιτών αποφάσισε να κλείσει προληπτικά και τα δύο ρεύματα στην Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου έως την λεωφόρο ΝΑΤΟ. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα δύο ρεύματα της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Βόρειος παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ) από το 39ο έως και το 42ο χλμ.

Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο κατάστημα ελαστικών που έβαλε ομάδα Ρομά

Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή η πυροσβεστική δεν μπορεί να πλησιάσει για να σβήσει τις φωτιές, καθώς η αστυνομία έχει απαγορεύσει την διέλευση.

Επεισόδια και στα Μέγαρα

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης και στα Μέγαρα με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40ο χιλιόμετρο, με ομάδες Ρομά να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook