Πυροσβεστική: 65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας στον Πρίνο Σαμοθράκης. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, καθώς και 4 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει επίσης πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην κοινότητα Πετρωτού στον Δομοκό Φθιώτιδας, επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από περιφέρειες της χώρας ως κάτωθι:

* 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

* 16 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία

* 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

* 18 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

eleftherostypos.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όρος για να μπουν ανεμογεννήτριες κάπου είναι να καεί παντελώς η γύρω βλάστηση για να μην κινδυνέψει η ανεμογεννήτρια από φωτιά στο μέρος που έχει στηθεί. Οταν θα το καταλάβετε θα περιφρονήσετε τα δάση καταψηφίζοντας τα λαμόγια σημερινά κόμματα που έχουν πάρει μίζες για να βάλουν οι Γερμανοί τις ανεμογεννήτριες σε όλη την χώρα πριν έρθουν και εγκασταθουν εδώ, στη χώρα που έχουν ήδη αγοράσει και κουμαντάρουν μέσω των ΟΛΩΝ των σημερινών πολιτικών κομμάτων ! Ξυπνήστε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ