Πυρκαγιά στον Ωρωπό αποκάλυψε βάση αρχαίου αγάλματος

πυρκαγιά-στον-ωρωπό-αποκάλυψε-βάση-αρ-1569198

Δύο εστίες πυρκαγιών αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα το απόγευμα της Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Η πρώτη στη Σκάλα Ωρωπού δυτικά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) και η δεύτερη στην παραλία Μαρκοπούλου.

Και οι δύο πυρκαγιές έσβησαν χάρις την έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και εθελοντικών ομάδων.

Στην πρώτη περίπτωση κάηκε έκταση που για πολλά χρόνια ήταν περιφραγμένη από την αρχαιολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με τους κατοίκους πιθανότατα και από τη χρήση κάποιου μηχανήματος που βοήθησε στην πυρόσβεση, αποκαλύφθηκε αντικείμενου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Βρέθηκε βάση αγάλματος

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα apopsi-tora.gr αποκαλύφθηκε βάση αγάλματος όπου διακρίνεται δεξί πόδι. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν ο Διοικητής του Α.Τ. Ωρωπού Αλέξης Ξαρχουλάκος, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Αλωνιάτης και η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σκάλας Ωρωπού.

Θα το εκτιμήσει αρχαιολόγος

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένονταν να φτάσει στο σημείο Αρχαιολόγος προκειμένου να εκτιμήσει το αρχαιολογικό εύρημα το οποίο στο μεταξύ μεταφέρθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο του Ωρωπού για φύλαξη και συντήρηση και εκεί θα γίνει η εκτίμηση.

Μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή του Ωρωπού είναι πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα και αυτό το βεβαιώνουν και δύο σημαντικές εκθέσεις που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και στηρίχθηκαν σε φωτογραφικό υλικό με drone και υπέρυθρες ακτίνες, ενώ η μία από αυτές έχει αποκαλύψει την ύπαρξη οχυρωματικών έργων που χάνονται πολλά μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook