Πύργος Ηλείας: Φούρναρης «έφαγε» 500 ευρώ πρόστιμο για κουλούρι που έδωσε χωρίς απόδειξη στη… μάνα του – Τι απαντά η ΑΑΔΕ

πύργος-ηλείας-φούρναρης-έφαγε-500-ευρ-437439

Φούρναρης στην Ηλεία, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ, για ένα κουλούρι, που όπως υποστηρίζει έδωσε στη μητέρα του, χωρίς να κόψει απόδειξη.

Φορολογικοί ελεγκτές από τη Μεσσηνία μετέβησαν στον Πύργο Ηλείας προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων.

Μπήκαν σε έναν φούρνο όπου μέσα ήταν μία κυρία η οποία κρατούσε ένα κουλούρι, της ζήτησαν την απόδειξη και αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε απευθύνθηκαν στον καταστηματάρχη.

Σύμφωνα πάντως με όσα ανέφεραν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το πρόστιμο, ο νόμος προβλέπει κυρώσεις για τη μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαγραφή ή όχι του προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία), όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Προσθέτουν ωστόσο, ότι από έναν πρώτο έλεγχο φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα σημεία σχετικά με τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας που παραμένουν αδιευκρίνιστα, και για τα οποία θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook