Πύραυλος της SpaceX με 4 αστροναύτες απογειώθηκε για να τους μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό | Video

πύραυλος-της-spacex-με-4-αστροναύτες-απογειώ-1315761

Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον ΔΔΣ από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες – τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό – οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αποστολή που αναμεταδίδεται απευθείας.

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα· στις 04:03 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για την τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον ΔΔΣ από τη SpaceX για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.

Το Falcon-9 αποτελείται από τετραμελές πλήρωμα. Αυτά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα πάνε στον διεθνή διαστημικό σταθμό για 6 μήνες και θα λάβουν περισσότερα δεδομένα για το πώς το διάστημα επηρεάζει την ανάπτυξη τροφίμων για τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, όπως η NASA και η ESA. Τα μέλη του πληρώματος είναι: ο Matthias Maurer, Γερμανός αστροναύτης της ESA και οι Αμερικανοί Thomas Marshburn, Raja Chari και Kayla Barron.

Οι τεσσερις αστροναύτες επρόκειτο να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μια πτήση περίπου 22 ωρών. Η πτήση σηματοδοτεί το τρίτο «επιχειρησιακό» πλήρωμα διαστημικού σταθμού που στάλθηκε σε τροχιά πάνω σε μια κάψουλα Dragon από τότε που η NASA και η SpaceX συνεργάστηκαν για να συνεχίσουν τις διαστημικές εκτοξεύσεις από αμερικανικό έδαφος πέρυσι, εννέα χρόνια μετά από τέλος του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων των ΗΠΑ στο 2011.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook